Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Crescia, az olasz sajtos kalács

Hozzávalók

1
20x15 cm nagyságú kenyérsütőformához
+
110 ml meleg tej
1 mk cukor
10 g élesztő
250 g kenyérliszt
50 g pecorino sajt
50 g parmezán
110 g ementáli sajt
1 mk só
2 db tojás
1 db tojás a lekenéshez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Crescia, az olasz sajtos kalács

Bár az olaszok ezt a kalácsot húsvétkor csinálják, szerintem bármelyik évszakban megállja a helyét. Annyira szaftos az egész a rengeteg sajttól, hogy kenyér helyett is akár tökéletes választás! :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

1
20x15 cm nagyságú kenyérsütőformához
+
110 ml meleg tej
1 mk cukor
10 g élesztő
250 g kenyérliszt
50 g pecorino sajt
50 g parmezán
110 g ementáli sajt
1 mk só
2 db tojás
1 db tojás a lekenéshez
Bevásárlólistához adom

A tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztő. Egy keverőtálban a lisztet, lereszelt sajtokat, sót összekeverjük és alaposan eldolgozzuk az élesztős tejjel és a tojásokkal. Minimum 5 percig dagasztjuk. Ezután megszórjuk liszttel, lefedjük és 30 percig kelesztjük. Ha megkelt, kivesszük egy enyhén lisztezett deszkára.

Elfelezzük a tésztát, átgyúrjuk és kb. 15-20 cm hosszú rudakká sodorjuk a tésztát. Egymás mellé rakjuk és addig hajtjuk át egymáson amíg el nem fogy. Sütőpapírral kibélelt formába rakjuk, lekenjük felvert tojással. Letekarjuk egy konyharuhával és 10 percig még hagyjuk állni. Levesszük a konyharuhát és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Ha nagyon barnulna  a teteje, lefedjük alufóliával és úgy sütjük tovább az utolsó 10-15 percben. Ha kihűlt, szeletelve tálaljuk.

crescia

Ha tetszett a crescia receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások