Hozzávalók
- 110 ml meleg tej
- 1 mk cukor
- 10 g élesztő
- 250 g kenyérliszt
- 50 g pecorino sajt
- 50 g parmezán
- 110 g ementáli sajt
- 1 mk só
- 2 db tojás
- 1 db tojás a lekenéshez
Hozzávalók
- 110 ml meleg tej
- 1 mk cukor
- 10 g élesztő
- 250 g kenyérliszt
- 50 g pecorino sajt
- 50 g parmezán
- 110 g ementáli sajt
- 1 mk só
- 2 db tojás
- 1 db tojás a lekenéshez
A tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztő. Egy keverőtálban a lisztet, lereszelt sajtokat, sót összekeverjük és alaposan eldolgozzuk az élesztős tejjel és a tojásokkal. Minimum 5 percig dagasztjuk. Ezután megszórjuk liszttel, lefedjük és 30 percig kelesztjük. Ha megkelt, kivesszük egy enyhén lisztezett deszkára.
Elfelezzük a tésztát, átgyúrjuk és kb. 15-20 cm hosszú rudakká sodorjuk a tésztát. Egymás mellé rakjuk és addig hajtjuk át egymáson amíg el nem fogy. Sütőpapírral kibélelt formába rakjuk, lekenjük felvert tojással. Letekarjuk egy konyharuhával és 10 percig még hagyjuk állni. Levesszük a konyharuhát és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Ha nagyon barnulna a teteje, lefedjük alufóliával és úgy sütjük tovább az utolsó 10-15 percben. Ha kihűlt, szeletelve tálaljuk.
Ha tetszett a crescia receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!