Hozzávalók
- 1 csokor snidling
- 500 g finomliszt
- 480 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 250 g juhtúró
- 250 g túró
- 25 g friss élesztő (vagy 7 g szárított)
- 12 g só
- 1 db tojás
- 1 db tojássárgája a lekenéshez
Juhtúrós-snidlinges pogácsa
Hozzávalók
- 1 csokor snidling
- 500 g finomliszt
- 480 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 250 g juhtúró
- 250 g túró
- 25 g friss élesztő (vagy 7 g szárított)
- 12 g só
- 1 db tojás
- 1 db tojássárgája a lekenéshez
A juhtúrós-snidlinges pogácsa elkészítéséhez először a snidlinget apróra vágjuk, majd a többi hozzávalóval együtt egy nagy üstbe tesszük, és jól összegyúrjuk. Ezután lisztezett felületen átdolgozzuk a tésztát, kettéosztjuk és folpackba csomagolva 40 percre hűtőbe rakjuk, hogy szépen összeálljon.
Miután letelt a 40 perc, lisztezett deszkára borítjuk, és kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk, majd 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk a kis pogikat. Mindegyiket lekenjük a tojássárgájával, majd 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15-17 percre. Ha szép aranybarnára sült a tetejük, akkor kivesszük, hagyjuk picit hűlni és már tálalhatjuk is!
- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütés: 15-17 perc
- Pihentetés: 40 perc
Ha tetszett a juhtúrós-snidlinges pogácsa recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!