A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
- 800 g finomliszt + 2 ek a szóráshoz
- 2 tk só
- 12 g sütőpor
- 250 g vaj
- 250 g sertészsír
- 1 db tojás + 1 a kenéshez
- 2 db tojássárgája
- 100 g tejföl
- 200 g trappista sajt
- 1 ek egész kömény
Köményes sajtos rúd
A húsvéti receptek támogatója a
A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
- 800 g finomliszt + 2 ek a szóráshoz
- 2 tk só
- 12 g sütőpor
- 250 g vaj
- 250 g sertészsír
- 1 db tojás + 1 a kenéshez
- 2 db tojássárgája
- 100 g tejföl
- 200 g trappista sajt
- 1 ek egész kömény
A köményes sajtos rúd elkészítéséhez a liszthez hozzáadjuk a sót, a sütőport, a szoba-hőmérsékletű vajat, a zsírt, a tojást, a tojássárgájákat és a tejfölt, majd alaposan összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük legalább 1,5 órára, de akár egy egész éjszakát is pihenhet ott. Enyhén lisztezett deszkán 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és egy derelyevágó segítségével kb. 1 cm széles és 10 cm hosszú rudakat vágunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a rudakat, a tetejüket megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a reszelt sajttal, a köménnyel, és a 180 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Kicsit hagyjuk hűlni, és már ehetjük is.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Pihentetési idő: 1,5 óra
- Sütési idő: 15-18 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Szeretitek a vendégeket? Szoktatok baráti összejöveteleket tartani? Mi is imádjuk, ha nyüzsi van, úgyhogy higgyétek el, hogy ezek a receptek is megérnek egy próbát!
Serpenyős sonkás-paradicsomos melegszendvics
Kolbászkrémes szendvics grillezett trappistával és karamellizált hagymával