Hozzávalók
- 250 ml tej
- 1 mk kristálycukor
- 25 g élesztő
- 520 g finomliszt
- 190 ml étolaj
- 1 ½ tk só
- 50 g vaj
- 150 g reszelt sajt
A tetejére
- 1 tojás a kenéshez
- 100 g reszelt sajt
Kelesztés nélküli pogácsa
Hozzávalók
- 250 ml tej
- 1 mk kristálycukor
- 25 g élesztő
- 520 g finomliszt
- 190 ml étolaj
- 1 ½ tk só
- 50 g vaj
- 150 g reszelt sajt
A tetejére
- 1 tojás a kenéshez
- 100 g reszelt sajt
A kelesztés nélküli pogácsa első lépéseként a tejet meglangyosítjuk, majd beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk 10 percet, hogy felfusson.
A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk az olajat, sót, puha vajat és a reszelt sajtot, majd ráöntjük az élesztős tejet és kb. 5 perc alatt bedagasztjuk a tésztát.
Lisztezett felületen kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd lekenjük a lazán felvert tojással, és megszórjuk a reszelt sajttal.
Kb. 3,5 cm-es pogácsakiszúróval, vagy egy pohár szájával kiszaggatjuk a pogácsákat, és egymástól kb. ujjnyi távolságra, sütőpapíros tepsire rakjuk őket. Betoljuk a tepsit a 175 fokra előmelegített sütőbe, és 20-23 perc alatt készre sütjük a pogácsáinkat.
- Elkészítési idő: 25-35 perc
- Sütési idő: 2×20-23 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!