Hozzávalók
A tésztához
- 400 g liszt
- 1 db tojás
- 50 g puha vaj
- 50 ml olaj
- 1 tk só
- 5 g porélesztő
- 1 csipet cukor
- 150 ml meleg tej
A pesztóhoz
- 2 óriás csokor friss bazsalikom
- 1 csokor friss petrezselyem
- 25 g pirított fenyőmag
- 2 gerezd fokhagyma
- 70 g reszelt parmezán
- 7 ek olívaolaj
- só, bors
- 100 g krémsajt
A tetejére
- 150 - 200 g gouda sajt
Hozzávalók
A tésztához
- 400 g liszt
- 1 db tojás
- 50 g puha vaj
- 50 ml olaj
- 1 tk só
- 5 g porélesztő
- 1 csipet cukor
- 150 ml meleg tej
A pesztóhoz
- 2 óriás csokor friss bazsalikom
- 1 csokor friss petrezselyem
- 25 g pirított fenyőmag
- 2 gerezd fokhagyma
- 70 g reszelt parmezán
- 7 ek olívaolaj
- só, bors
- 100 g krémsajt
A tetejére
- 150 - 200 g gouda sajt
A pesztós csiga tésztájának hozzávalóit összekeverjük, majd 7-8 perc alatt kidagasztjuk. Lefedjük, és meleg helyen hagyjuk duplájára kelni kb. 60 perc alatt. A pesztó hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk a krémsajt kivételével, majd a végén belekeverjük a krémsajtot. Tipp: a bazsalikom szárát sose tegyétek bele a pesztóba, mert megbarnul tőle.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán 30×40 cm-es lapra kinyújtjuk, megkenjük a pesztós krémmel, feltekerjük, 2 ujjnyi vastag csigákat vágunk belőle, és tepsire rakjuk egymástól legalább 4-5 cm-re. Lefedjük, és hagyjuk kelni még 30 percig.
Ezután megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha ropogósan szeretitek a külsejét, akkor mindenképpen 30 percig süssétek!
- Előkészítési idő: 110 perc
- Sütési idő: 30 perc
- Összesen: 140 perc
Ha tetszett a pesztós csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!