Hirdetés

Pesztós csiga

Hozzávalók

15 - 18
darabhoz
+

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
400 g liszt
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
50 g puha vaj
Hozzávaló kipipálva
50 ml olaj
Hozzávaló kipipálva
1 tk só
Hozzávaló kipipálva
5 g porélesztő
Hozzávaló kipipálva
1 csipet cukor
Hozzávaló kipipálva
150 ml meleg tej

A pesztóhoz

Hozzávaló kipipálva
2 óriás csokor friss bazsalikom
Hozzávaló kipipálva
1 csokor friss petrezselyem
Hozzávaló kipipálva
25 g pirított fenyőmag
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
70 g reszelt parmezán
Hozzávaló kipipálva
7 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
100 g krémsajt

A tetejére

Hozzávaló kipipálva
150 - 200 g gouda sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Pesztós csiga

Szerintem ezt a péksütit nem kell túlragozni, az egyik legjobb, ami egy csigával történhet. A sajt mennyisége itt is rátok van bízva és természetesen jöhet, amennyit nem szégyelltek.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

15 - 18
darabhoz
+

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
400 g liszt
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
50 g puha vaj
Hozzávaló kipipálva
50 ml olaj
Hozzávaló kipipálva
1 tk só
Hozzávaló kipipálva
5 g porélesztő
Hozzávaló kipipálva
1 csipet cukor
Hozzávaló kipipálva
150 ml meleg tej

A pesztóhoz

Hozzávaló kipipálva
2 óriás csokor friss bazsalikom
Hozzávaló kipipálva
1 csokor friss petrezselyem
Hozzávaló kipipálva
25 g pirított fenyőmag
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
70 g reszelt parmezán
Hozzávaló kipipálva
7 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
100 g krémsajt

A tetejére

Hozzávaló kipipálva
150 - 200 g gouda sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A pesztós csiga tésztájának hozzávalóit összekeverjük, majd 7-8 perc alatt kidagasztjuk. Lefedjük, és meleg helyen hagyjuk duplájára kelni kb. 60 perc alatt. A pesztó hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk a krémsajt kivételével, majd a végén belekeverjük a krémsajtot. Tipp: a bazsalikom szárát sose tegyétek bele a pesztóba, mert megbarnul tőle.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán 30×40 cm-es lapra kinyújtjuk, megkenjük a pesztós krémmel, feltekerjük, 2 ujjnyi vastag csigákat vágunk belőle, és tepsire rakjuk egymástól legalább 4-5 cm-re. Lefedjük, és hagyjuk kelni még 30 percig.

Ezután megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha ropogósan szeretitek a külsejét, akkor mindenképpen 30 percig süssétek!

pesztos-csiga
  • Előkészítési idő: 110 perc
  • Sütési idő: 30 perc
  • Összesen: 140 perc

Ha tetszett a pesztós csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több sós csiga, ami nem pesztós:

Paprikás csiga

Baconös-mogyoróvajas-fahéjas csiga

Négysajtos csiga

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?