A legjobb kalácsok támogatója a
Hozzávalók
- 1 db fonott kalács (250 g)
- 4 db tojás
- 70 g cukor
- 300 ml tej
- 250 g túró
- 1 mk vaníliaaroma
- 100 g áfonya
- 2 ek durvára vágott pisztácia
- 30 g vaj
A legjobb kalácsok támogatója a
A legjobb kalácsok támogatója a
Hozzávalók
- 1 db fonott kalács (250 g)
- 4 db tojás
- 70 g cukor
- 300 ml tej
- 250 g túró
- 1 mk vaníliaaroma
- 100 g áfonya
- 2 ek durvára vágott pisztácia
- 30 g vaj
A rakott túrós-áfonyás-pisztáciás kalácshoz teljesen rendben van, ha maradék kalácsot használsz, sőt! Nem is történhetne vele jobb dolog, minthogy ebben a mennyei desszertben kel új életre. Ehhez először 1 cm-es szeletekre vágjuk a kalácsot, és állítva egy 20×20 cm-es tepsibe rakosgatjuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd felöntjük a tejjel, és belekeverjük a túrót, valamint a vaníliaaromát is. Ha van otthon vanília rúd, abból is mehet bele, mert egy vaníliás kalács mit ér vanília nélkül, ugye?:)
Ezzel a tojásos túrós keverékkel leöntjük a kalács szeleteket, rádobáljuk az áfonyát, és megszórjuk durvára vágott pisztáciával. A vajat kis kockákra vágjuk és eloszlatjuk a kalács szeletek tetején.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 20-25 perc
- Összesen: 40-45 perc
- Hozzávalók egy 20×20 cm-es tepsihez
Ha tetszett a rakott kalács receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!