Hozzávalók
- 2 csomag bolti leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 2 db tojás
- 300 g trappista sajt
Hozzávalók
- 2 csomag bolti leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 2 db tojás
- 300 g trappista sajt
A sajtos masni a világ egyik, ha nem a legegyszerűbb sósnassolnivalója. Elkészítéséhez csak bolti leveles tészta, sok sajt és némi tojás kell.
Az egyik leveles tésztát kihajtjuk, megkenjük enyhén felvert tojással, majd megszórjuk a lereszelt trappista sajt kb. ⅔ részével. Enyhén belenyomkodjuk a sajtot, majd betakarjuk a másik kihajtott tésztával, és kissé összetapasztjuk őket. Egy kés vagy derelyevágó segítségével hosszában elfelezzük a tésztát, majd kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. Mindegyik csíkon csavarunk kettőt, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. A masnikat lekenjük enyhén felvert tojással, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt készre sütjük őket.
- Elkészítési idő: 10 perc
- Sütési idő: 13 perc
- Összesen: 23 perc
Ha tetszett a sajtos masni receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!