Hozzávalók
- 250 ml langyos tej
- 7 g porélesztő
- 1 db tojássárgája
- 1 db tojás
- 180 g puha vaj
- 2 ek tejföl
- 400 g teljes kiőrlésű liszt
- 100 g liszt
- 2 tk só
- 70 g parmezán
- 110 g gouda sajt
A tetejére
- 1 db tojás
- 100 g gouda sajt
Hozzávalók
- 250 ml langyos tej
- 7 g porélesztő
- 1 db tojássárgája
- 1 db tojás
- 180 g puha vaj
- 2 ek tejföl
- 400 g teljes kiőrlésű liszt
- 100 g liszt
- 2 tk só
- 70 g parmezán
- 110 g gouda sajt
A tetejére
- 1 db tojás
- 100 g gouda sajt
A teljes kiőrlésű sajtos pogácsa elkészítéséhez egy dagasztótálba tesszük a tejet, és belekeverjük az élesztőt. Hagyjuk 2 percig állni, majd beletesszük a többi hozzávalót és a reszelt sajtokat. Nagyjából összekeverjük, majd alaposan kidagasztjuk géppel vagy kézzel.
Mivel ez egy nehezebb, zsírosabb tészta, ezért tovább kell keleszteni meleg helyen, mint a sima lisztből készült tésztákat. A tésztát egy tálba tesszük, lefedjük, és legalább 100 percig kelesztjük. Ennyi idő alatt a duplájára nő.
Ezután enyhén lisztezett deszkán 2 cm vastagra kinyújtjuk, és tetszőleges nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, én 5 cm átmérőjűt használtam. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk egymástól kb. 5 cm-re. A tetejét beirdaljuk, lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk 1-1 nagy csipet reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 28-30 perc alatt megsütjük.
Előkészítés: 10 perc
Sütés: 30 perc
Kelesztés: 100 perc
Összesen: 140 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több fantasztikus pogi recept:
Túrós zabpogácsa
Hajtogatott krumplis pogácsa
Extra sajtos-ricottás babapogácsa