A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
- 1 csomag bolti, élesztős leveles tészta (400 g)
- 1 db tojás a lekenéshez
- 5 db tojás
- 60 g puha vaj
- pár csepp citromlé
- 1 fej hagyma
- ½ csokor snidling
- 200 g tejföl
- 2 tk mustár
- só, bors
- 200 g reszelt sajt
A húsvéti receptek támogatója a
A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
- 1 csomag bolti, élesztős leveles tészta (400 g)
- 1 db tojás a lekenéshez
- 5 db tojás
- 60 g puha vaj
- pár csepp citromlé
- 1 fej hagyma
- ½ csokor snidling
- 200 g tejföl
- 2 tk mustár
- só, bors
- 200 g reszelt sajt
A tojáskrémes roló elkészítéséhez a leveles tésztát kitekerjük, 1 cm-es csíkokra vágjuk, és sajtos roló formákra tekerjük a csíkokat úgy, hogy egymást kissé fedjék. Lekenjük őket lazán felvert tojással, és 190 fokos sütőbe toljuk 18-20 percre.
A tojásokat hideg vízbe dobjuk, és forrástól számítva 10 percig főzzük, majd hideg vízbe rakjuk őket. A megtisztított tojásokat kis lyukú reszelőn lereszeljük egy tálba, hozzátesszük a vajat, a citromlevet, az apróra vágott hagymát és snidlinget, a tejfölt, a mustárt és sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük.
A megsült rolókat óvatosan, kissé tekerő mozdulattal lehúzzuk a csövekről, és egy sima vagy csillagcsöves nyomózsákból megtöltjük a krémmel. A két végét megszórjuk reszelt sajttal, és kész is vagyunk.
- Előkészítés: 15 perc
- Sütés: 20 perc
- Elkészítés: 20 perc
- Összesen: 55 perc
Ha tetszett a tojáskrémes roló receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!