Gyors tészták

15percesmediterrántészta

15 perces mediterrán tészta

Hozzávalók
200 g
fusilli tészta
2 gerezd
fokhagyma
3 ek
olívaolaj
8 db
koktélparadicsom
1 csokor
friss bazsalikom
150 g
paradicsomszósz
2 tk
oregánó
1 tk
chilipehely
só, bors
1 db
citrom leve
80 g
fekete olívabogyó
150 g
feta sajt

Elkészítés

Először felrakjuk lobogó vízben főni a tésztát, kb. 10 perc mire elkészül al dentére. Ez idő alatt elkészül a szószunk. Ehhez felaprítjuk a fokhagymát, majd egy serpenyőben olajat hevítünk. Ebben lepirítjuk a fokhagymát, majd félbevágjuk a koktélparadicsomokat, és beledobjuk a serpenyőbe, majd tovább pirítjuk az alapunkat. 

Ha a paradicsomok kicsit összeestek, belerakjuk a megmosott, felaprított friss bazsalikomot, alaposan elkeverjük, majd mehet bele a paradicsomszósz, az oregánó, a chilipehely, só, bors és a citrom kifacsart leve, és közepes lángon rotyogtatjuk tovább a ragunkat. Felaprítjuk az olívákat, majd hozzáadjuk a raguhoz. Ezután mehet bele a feta sajt, de egy keveset meghagyunk belőle a tálaláshoz. Ha elkészült a tészta, leszűrjük és hozzáöntjük a paradicsomos raguhoz, majd alaposan elkeverjük.

Tálaláskor megszórjuk a félretett fetával, és néhány bazsalikomlevéllel díszítjük. Frissen a legjobb, de bedobozolva király másnapos ebéd munkába vagy a suliba is. Nemcsak egyszerű, de nagyszerű is, minden benne van, ami egy igazán király vega mediterrán tésztához kell.

15-perces-mediterran-teszta-1
15 perces mediterrán tészta (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 15 perc

Még több gyorsan elkészíthető tészta:

15 perces spenótos-ricottás penne

Csőben sült marhahúsos-gombás penne

Vega bolognai vöröslencséből

www.streetkitchen.hu

A Villámgyors receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Gyors randi vacsi, kolis megúszós ebéd vagy egy lusta hétvége kedvenc tésztája? Igen, ez mind tökéletesen jellemző erre a receptre. Nagyon paradicsomos, tele mindenféle mediterrán ihletésű alapanyaggal.

Hozzávalók

2 főre
200 g
fusilli tészta
2 gerezd
fokhagyma
3 ek
olívaolaj
8 db
koktélparadicsom
1 csokor
friss bazsalikom
150 g
paradicsomszósz
2 tk
oregánó
1 tk
chilipehely
só, bors
1 db
citrom leve
80 g
fekete olívabogyó
150 g
feta sajt

Először felrakjuk lobogó vízben főni a tésztát, kb. 10 perc mire elkészül al dentére. Ez idő alatt elkészül a szószunk. Ehhez felaprítjuk a fokhagymát, majd egy serpenyőben olajat hevítünk. Ebben lepirítjuk a fokhagymát, majd félbevágjuk a koktélparadicsomokat, és beledobjuk a serpenyőbe, majd tovább pirítjuk az alapunkat. 

Ha a paradicsomok kicsit összeestek, belerakjuk a megmosott, felaprított friss bazsalikomot, alaposan elkeverjük, majd mehet bele a paradicsomszósz, az oregánó, a chilipehely, só, bors és a citrom kifacsart leve, és közepes lángon rotyogtatjuk tovább a ragunkat. Felaprítjuk az olívákat, majd hozzáadjuk a raguhoz. Ezután mehet bele a feta sajt, de egy keveset meghagyunk belőle a tálaláshoz. Ha elkészült a tészta, leszűrjük és hozzáöntjük a paradicsomos raguhoz, majd alaposan elkeverjük.

Tálaláskor megszórjuk a félretett fetával, és néhány bazsalikomlevéllel díszítjük. Frissen a legjobb, de bedobozolva király másnapos ebéd munkába vagy a suliba is. Nemcsak egyszerű, de nagyszerű is, minden benne van, ami egy igazán király vega mediterrán tésztához kell.

15-perces-mediterran-teszta-1
15 perces mediterrán tészta (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 15 perc

Még több gyorsan elkészíthető tészta:

15 perces spenótos-ricottás penne

Csőben sült marhahúsos-gombás penne

Vega bolognai vöröslencséből

Ha tetszett a 15 perces mediterrán tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept