Saláták

2isteninyárisaláta

2 isteni nyári saláta

Hozzávalók
Lili fetasajtos quinoa saláta
200 g
quinoa
150 g
fetasajt
4 db
koktélparadicsom
1 nagy marék
bébispenót
1 db
mangó
1 csokor
friss koriander
1 - 2 ek
olívaolaj
0.5 db
citrom leve
Jani marhahús salátája
350 g
fehérpecsenye
1.5 dl
szójaszósz
4 ek
méz
1 tk
fokhagyma granulátum
1 tk
gyömbér
2 db
répa
1 db
uborka
1 db
római saláta
1 db
chili paprika
1 db
ananász

Elkészítés

Lili fetasajtos quinoa saláta

img_2650.jpg

Bő vízben kb. 12-14 perc alatt megfőzzük a quinoát, majd folyóvíz alatt alaposan átmossuk és lecsöpögtetjük. Egy tálban hozzáadjuk a durvára vágott bébispenótot, a megpucolt és felkockázott mangót, a felaprított koriandert, a citromlét és az olívaolajat. Az egészet összekeverjük és végül a tetejére törjük a fetasajtot

Jani marhahús salátája

img_2609.jpg

A szójaszószt, mézet, fokhagyma granulátumot és gyömbért összekeverjük majd alaposan a felcsíkozott húsba masszírozzuk és a saláta összeállításáig pácolódni hagyjuk. Az ananászt meghámozzuk, vékonyabb szeletekre vágjuk és meggrillezzük (akár egy grillserpenyőben). A csíkokra vágott római salátára egy zöldséghámozóval vékonyan felszeleteljük a répát és az uborkát. A húst pár perc alatt forró serpenyőben megsütjük és a saláta tetejére halmozzuk, végül rápakoljuk az ananász darabokat és karikákra vágott chilit.

www.streetkitchen.hu

Mi az, amit bármikor, bármilyen mennyiségben és lelkiismeret-furdalás nélkül ehet az ember? Hát a SALÁTA. Lili egy egészséges, mangós-fetás quinoa salátát mutat nektek, Jani pedig egy brutál, marhahúsos-ananászos salit csinál. Garantáltan mindenki megtalálja a hozzá legközelebb állót, szóval salátázásra fel!

Hozzávalók

2 - 4 főre
Lili fetasajtos quinoa saláta
200 g
quinoa
150 g
fetasajt
4 db
koktélparadicsom
1 nagy marék
bébispenót
1 db
mangó
1 csokor
friss koriander
1 - 2 ek
olívaolaj
0.5 db
citrom leve
Jani marhahús salátája
350 g
fehérpecsenye
1.5 dl
szójaszósz
4 ek
méz
1 tk
fokhagyma granulátum
1 tk
gyömbér
2 db
répa
1 db
uborka
1 db
római saláta
1 db
chili paprika
1 db
ananász

Lili fetasajtos quinoa saláta

img_2650.jpg

Bő vízben kb. 12-14 perc alatt megfőzzük a quinoát, majd folyóvíz alatt alaposan átmossuk és lecsöpögtetjük. Egy tálban hozzáadjuk a durvára vágott bébispenótot, a megpucolt és felkockázott mangót, a felaprított koriandert, a citromlét és az olívaolajat. Az egészet összekeverjük és végül a tetejére törjük a fetasajtot

Jani marhahús salátája

img_2609.jpg

A szójaszószt, mézet, fokhagyma granulátumot és gyömbért összekeverjük majd alaposan a felcsíkozott húsba masszírozzuk és a saláta összeállításáig pácolódni hagyjuk. Az ananászt meghámozzuk, vékonyabb szeletekre vágjuk és meggrillezzük (akár egy grillserpenyőben). A csíkokra vágott római salátára egy zöldséghámozóval vékonyan felszeleteljük a répát és az uborkát. A húst pár perc alatt forró serpenyőben megsütjük és a saláta tetejére halmozzuk, végül rápakoljuk az ananász darabokat és karikákra vágott chilit.

Ha tetszett a 2 isteni nyári saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése