Vegán receptek

3-féleházinövényitej

3-féle házi növényi tej

Hozzávalók
Mogyorótej
300 g
törökmogyoró
800 ml
víz
1 csipet
2 - 3 ek
juharszirup
1 mk
őrölt fahéj
Csokis pirítottmandula-ital
300 g
blansírozott mandula
800 ml
víz
2 ek
holland kakaópor
1 csipet
2 - 3 ek
juharszirup
Kókusztej
300 g
kókuszreszelék
800 ml
víz
1 csipet
2 - 3 ek
juharszirup

Elkészítés

A mandulaitalhoz a mandulákat egy tepsire szórjuk, és 190 fokra előmelegített sütőben 10 percig pirítjuk őket. Ezután mindhárom tejhez kb. fél liter vízbe áztatjuk a magvakat/kókuszreszeléket. A magokat 4-5 órán át (vagy egy egész éjszakát), a kókuszreszeléket 2 órán keresztül. 

A kókusztej lesz az első, amit el tudunk készíteni. Ehhez a beáztatott kókuszhoz öntünk még 300 ml vizet, belerakjuk a sót és a juharszirupot, és alaposan leturmixoljuk. Egy gézdarabon átszűrjük, átnyomogatjuk, kancsóba töltjük, és hűtőben tároljuk. 

A magitalokhoz a beáztatott magokat leszűrjük és turmixgépbe rakjuk. Mindkettőhöz hozzáöntünk még 800 ml vizet, majd mehetnek bele a hozzávalók, és jöhet egy alapos turmixolás. Gézdarabon ezeket is átszűrjük, és ugyanúgy hűtőben tároljuk, mint a kókusztejet. 

www.streetkitchen.hu

Házilag növényi tejeket csinálni nem nagy ördöngösség, bár nem akarok kamuzni, azért van vele pici macera. Viszont tényleg nagyon sokféleképpen elkészíthetők és ízesíthetők. Most megmutatom a 3 kedvencem.

pictogram

Vega

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

7 - 8 dl
Mogyorótej
300 g
törökmogyoró
800 ml
víz
1 csipet
2 - 3 ek
juharszirup
1 mk
őrölt fahéj
Csokis pirítottmandula-ital
300 g
blansírozott mandula
800 ml
víz
2 ek
holland kakaópor
1 csipet
2 - 3 ek
juharszirup
Kókusztej
300 g
kókuszreszelék
800 ml
víz
1 csipet
2 - 3 ek
juharszirup

A mandulaitalhoz a mandulákat egy tepsire szórjuk, és 190 fokra előmelegített sütőben 10 percig pirítjuk őket. Ezután mindhárom tejhez kb. fél liter vízbe áztatjuk a magvakat/kókuszreszeléket. A magokat 4-5 órán át (vagy egy egész éjszakát), a kókuszreszeléket 2 órán keresztül. 

A kókusztej lesz az első, amit el tudunk készíteni. Ehhez a beáztatott kókuszhoz öntünk még 300 ml vizet, belerakjuk a sót és a juharszirupot, és alaposan leturmixoljuk. Egy gézdarabon átszűrjük, átnyomogatjuk, kancsóba töltjük, és hűtőben tároljuk. 

A magitalokhoz a beáztatott magokat leszűrjük és turmixgépbe rakjuk. Mindkettőhöz hozzáöntünk még 800 ml vizet, majd mehetnek bele a hozzávalók, és jöhet egy alapos turmixolás. Gézdarabon ezeket is átszűrjük, és ugyanúgy hűtőben tároljuk, mint a kókusztejet. 

Ha tetszett a 3-féle házi növényi tej receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept