Partykaják

3-félekarácsonyipartifalat

3-féle karácsonyi partifalat

Hozzávalók
20 g
vaj
A füstölt lazacoshoz
1 db
cékla
8 szelet
füstölt lazac
8 mk
majonézes torma
bors
1 csokor
friss kapor
Az alpesi sonkáshoz
1 db
vajas kifli
1
kis üveg dijoni mustár
2 db
savanyú uborka
(nagyobb)
8 szelet
alpesi sonka
A kolozsvári szalonnáshoz
8 db
egész dió
160 g
kolozsvári szalonna
4 szem
kelbimbó
só, bors
8 db
aszalt szilva

Elkészítés

Füstölt lazacos partifalat

A céklát megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd megpucoljuk és 8 cikkre vágjuk. Ezután egy villára vagy fogpiszkálóra szúrjuk, majd mehet rá a lazac, a majonézes torma, a bors és egy kevés friss kapor.

füstölt lazacos partifalat

Alpesi sonkás

A kifli csücskeit levágjuk, és 8 egyenlő részre vágjuk a kiflit. Egy serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk a vajon, majd kiszedjük. Megkenjük egy kevés mustárral, majd felszúrjuk egy villára vagy fogpiszkálóra, erre jöhet egy szelet uborka, majd a sonka.

Kolozsvári szalonnás

A diót megpirítjuk egy száraz serpenyőben, majd kiszedjük. A serpenyőben megpirítjuk a 8 szeletre vágott szalonnát, és kiszedjük. A visszamaradt zsiradékra dobjuk az elfelezett, sózott, borsozott kelbimbót, és aranybarnára pirítjuk benne. Ezután egy villára vagy fogpiszkálóra szúrjuk a kelbimbót, amire jöhet az aszalt szilva, a szalonna, végül pedig megszórjuk egy kis dióval.

kolozsvári és alpesi sonkás partifalat

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Töltött gombafejek, az igazi partifalatkák

3 király vendégváró partykaja

www.streetkitchen.hu

Igazi vendégváró partifalatok, amiket tuti, hogy mindenki imádni fog! A diót kiválthatjátok szinte bármilyen maggal, ha esetleg valaki nem szereti.

Hozzávalók

8 darabhoz
20 g
vaj
A füstölt lazacoshoz
1 db
cékla
8 szelet
füstölt lazac
8 mk
majonézes torma
bors
1 csokor
friss kapor
Az alpesi sonkáshoz
1 db
vajas kifli
1
kis üveg dijoni mustár
2 db
savanyú uborka
(nagyobb)
8 szelet
alpesi sonka
A kolozsvári szalonnáshoz
8 db
egész dió
160 g
kolozsvári szalonna
4 szem
kelbimbó
só, bors
8 db
aszalt szilva

Füstölt lazacos partifalat

A céklát megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd megpucoljuk és 8 cikkre vágjuk. Ezután egy villára vagy fogpiszkálóra szúrjuk, majd mehet rá a lazac, a majonézes torma, a bors és egy kevés friss kapor.

füstölt lazacos partifalat

Alpesi sonkás

A kifli csücskeit levágjuk, és 8 egyenlő részre vágjuk a kiflit. Egy serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk a vajon, majd kiszedjük. Megkenjük egy kevés mustárral, majd felszúrjuk egy villára vagy fogpiszkálóra, erre jöhet egy szelet uborka, majd a sonka.

Kolozsvári szalonnás

A diót megpirítjuk egy száraz serpenyőben, majd kiszedjük. A serpenyőben megpirítjuk a 8 szeletre vágott szalonnát, és kiszedjük. A visszamaradt zsiradékra dobjuk az elfelezett, sózott, borsozott kelbimbót, és aranybarnára pirítjuk benne. Ezután egy villára vagy fogpiszkálóra szúrjuk a kelbimbót, amire jöhet az aszalt szilva, a szalonna, végül pedig megszórjuk egy kis dióval.

kolozsvári és alpesi sonkás partifalat

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Töltött gombafejek, az igazi partifalatkák

3 király vendégváró partykaja

Ha tetszett a 3-féle karácsonyi partifalat receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept