A legjobb reggelik

3frankóreceptbuggyantotttojással

3 frankó recept buggyantott tojással

Hozzávalók
Az alap buggyantott tojás
1 db
frissen tojt tojás
1 tk
ecet/citrom
1 mk
víz
Buggyantott tojás rösztivel
Hozzávalók a rösztihez
4 db
közepes burgonya
2 db
tojás
2 ek
liszt
1 gerezd
fokhagyma
kevés szerecsendió
1 csokor
friss petrezselyem
bors
Hozzávalók a mártogatóshoz
200 g
tejföl
1 ek
oílvaolaj
1 csokor
friss petrezselyem
0.5 db
citrom leve
1 mk
1 mk
őrölt fehérbors
Buggyantott tojás tavaszi salátával (2 főre)
4 szem
retek
2 marék
zöldborsó
1 db
kisebb kígyóuborka
2 marék
friss bébispenót
2 marék
rügysaláta
1 db
citrom
2 ek
olívaolaj
1 ek
balzsamecet
1 tk
cukor
1 gerezd
fokhagyma
1 mk
1 mk
bors
1 marék
napraforgómag
Buggyantott tojás avokádókrémes szendvicsen (2 főre)
1 db
nagy avokádó
bors
2 szelet
sonka
10 szem
koktélparadicsom
2 ek
balzsamecet
olívaolaj
2 szelet
barnakenyér

Elkészítés

Az alap buggyantott tojás

Csak pár alapszabályt kell betartani ahhoz, hogy a buggyantott tojásotok ne egy sugákárosult xenomorph tojásához hasonlítson. Fontos, hogy a tojás friss legyen, különben kevesebb eséllyel fog szépen egyben maradni a vízbecsobbanást követően. A víznek nem szabad lobognia, mert így könnyen széttéphetné a tojást, ami szintén nem túl előnyös esztétikailag. Az is fontos, hogy ne sajnáljátok az ecetet a főzővízből, mert ez szintén hozzájárul ahhoz, hogy a tojás egyben tudjon maradni!A finoman gyöngyöző, sós vízbe nyomatjuk az ecetet, majd a tojást egy kis tálkába törjük. Egy villa segítségével örvényt képzünk a vízben, majd ennek a közepébe csúsztatjuk a tojást egyenesen a tálból. 3 percen keresztül főzzük így, majd egy szűrőkanállal kiszedjük és hideg vízbe tesszük. Ez két szempontból is fontos, egyrészt nem fog túlkészülni, másrészt így megszabadítjuk az esetleges ecetes íztől. A perfekt buggyantott tojásnak a fehérje egyben van és szépen folyik a sárgája, ha egy késsel egy vékony kis vágást ejtünk rajta.

Buggyantott tojás rösztivel

[caption id="attachment_12153401" align="aligncenter" width="1154"] Fotó: Puskás Nóri[/caption]A burgonyákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk és félretesszük. A tojásokat enyhén felverjük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a felaprított petrezselymet, szerecsendiót. A burgonyát jó alaposan kinyomkodjuk, a tojásos masszával és a liszttel összekeverjük. Egy órára a hűtőbe tesszük. Serpenyőben egy kevés olajat hevítünk és egy evőkanál segítségével kis kupacokat halmozunk, és elegyengetünk. A rösztik mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A mártogatóshoz nincs más dolgunk, mint a tejfölt és az olívaolajat jó alaposan kikeverjük, fűszerezzük és belekeverjük a friss apróra vágott petrezselymet.

Buggyantott tojás tavaszi salátával

A retkeket  és az uborkát vékony szeletekre vágjuk és egy salátás tálban összekeverjük a spenót- és salátalevelekkel, hozzádobjuk a zöldborsót is. A dresszinghez az olívaolajat elkeverjük a balzsamecettel és a cukorral, belefacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Az egészet alaposan összekeverjük. Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a napraforgómagot és tálaláskor a salátára szórjuk.

Buggyantott tojás avokádókrémes szendvicsen

Az avokádó húsát egy kis edénybe rakjuk, sózzuk, borsozzuk és egy villával alaposan áttörjük. Közben kevés olívaolajon megpirítjuk a sonkaszeleteket. A koktélparadicsomokat félbevágjuk és pici olívaolajon pár perc alatt, nagy lángon megpirítjuk őket, majd hozzáadjuk a balzsamecetet és a  finomra aprított petrezselymet. Az avokádókrémet a kenyérszeletekre kenjük, rárakunk 1-1 sonkaszeletet és ráhelyezzük a buggyantott tojásokat. A paradicsommal együtt tálaljuk!

www.streetkitchen.hu

A tökéletes buggyantott tojáshoz vezető út néha félresikerült példányokkal és egy kis bosszankondással van övezve, de ez senkinek ne vegye el a kedvét. Kevés gyakorlással ugyanis professzionális buggyantott tojás gyártó kisiparosokká válhattok és ez a tudás egész évben nagy kincs. Mutatunk is 3 olyan receptet, amik önmagukban is fincsik, de a buggyantott tojás teszi fel mindegyiknél az i-re a pontot.

Hozzávalók

1
Az alap buggyantott tojás
1 db
frissen tojt tojás
1 tk
ecet/citrom
1 mk
víz
Buggyantott tojás rösztivel
Hozzávalók a rösztihez
4 db
közepes burgonya
2 db
tojás
2 ek
liszt
1 gerezd
fokhagyma
kevés szerecsendió
1 csokor
friss petrezselyem
bors
Hozzávalók a mártogatóshoz
200 g
tejföl
1 ek
oílvaolaj
1 csokor
friss petrezselyem
0.5 db
citrom leve
1 mk
1 mk
őrölt fehérbors
Buggyantott tojás tavaszi salátával (2 főre)
4 szem
retek
2 marék
zöldborsó
1 db
kisebb kígyóuborka
2 marék
friss bébispenót
2 marék
rügysaláta
1 db
citrom
2 ek
olívaolaj
1 ek
balzsamecet
1 tk
cukor
1 gerezd
fokhagyma
1 mk
1 mk
bors
1 marék
napraforgómag
Buggyantott tojás avokádókrémes szendvicsen (2 főre)
1 db
nagy avokádó
bors
2 szelet
sonka
10 szem
koktélparadicsom
2 ek
balzsamecet
olívaolaj
2 szelet
barnakenyér

Az alap buggyantott tojás

Csak pár alapszabályt kell betartani ahhoz, hogy a buggyantott tojásotok ne egy sugákárosult xenomorph tojásához hasonlítson. Fontos, hogy a tojás friss legyen, különben kevesebb eséllyel fog szépen egyben maradni a vízbecsobbanást követően. A víznek nem szabad lobognia, mert így könnyen széttéphetné a tojást, ami szintén nem túl előnyös esztétikailag. Az is fontos, hogy ne sajnáljátok az ecetet a főzővízből, mert ez szintén hozzájárul ahhoz, hogy a tojás egyben tudjon maradni!A finoman gyöngyöző, sós vízbe nyomatjuk az ecetet, majd a tojást egy kis tálkába törjük. Egy villa segítségével örvényt képzünk a vízben, majd ennek a közepébe csúsztatjuk a tojást egyenesen a tálból. 3 percen keresztül főzzük így, majd egy szűrőkanállal kiszedjük és hideg vízbe tesszük. Ez két szempontból is fontos, egyrészt nem fog túlkészülni, másrészt így megszabadítjuk az esetleges ecetes íztől. A perfekt buggyantott tojásnak a fehérje egyben van és szépen folyik a sárgája, ha egy késsel egy vékony kis vágást ejtünk rajta.

Buggyantott tojás rösztivel

[caption id="attachment_12153401" align="aligncenter" width="1154"] Fotó: Puskás Nóri[/caption]A burgonyákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk és félretesszük. A tojásokat enyhén felverjük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a felaprított petrezselymet, szerecsendiót. A burgonyát jó alaposan kinyomkodjuk, a tojásos masszával és a liszttel összekeverjük. Egy órára a hűtőbe tesszük. Serpenyőben egy kevés olajat hevítünk és egy evőkanál segítségével kis kupacokat halmozunk, és elegyengetünk. A rösztik mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A mártogatóshoz nincs más dolgunk, mint a tejfölt és az olívaolajat jó alaposan kikeverjük, fűszerezzük és belekeverjük a friss apróra vágott petrezselymet.

Buggyantott tojás tavaszi salátával

A retkeket  és az uborkát vékony szeletekre vágjuk és egy salátás tálban összekeverjük a spenót- és salátalevelekkel, hozzádobjuk a zöldborsót is. A dresszinghez az olívaolajat elkeverjük a balzsamecettel és a cukorral, belefacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Az egészet alaposan összekeverjük. Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a napraforgómagot és tálaláskor a salátára szórjuk.

Buggyantott tojás avokádókrémes szendvicsen

Az avokádó húsát egy kis edénybe rakjuk, sózzuk, borsozzuk és egy villával alaposan áttörjük. Közben kevés olívaolajon megpirítjuk a sonkaszeleteket. A koktélparadicsomokat félbevágjuk és pici olívaolajon pár perc alatt, nagy lángon megpirítjuk őket, majd hozzáadjuk a balzsamecetet és a  finomra aprított petrezselymet. Az avokádókrémet a kenyérszeletekre kenjük, rárakunk 1-1 sonkaszeletet és ráhelyezzük a buggyantott tojásokat. A paradicsommal együtt tálaljuk!

Ha tetszett a 3 frankó recept buggyantott tojással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept