Az alap buggyantott tojás
Csak pár alapszabályt kell betartani ahhoz, hogy a buggyantott tojásotok ne egy sugákárosult xenomorph tojásához hasonlítson. Fontos, hogy a tojás friss legyen, különben kevesebb eséllyel fog szépen egyben maradni a vízbecsobbanást követően. A víznek nem szabad lobognia, mert így könnyen széttéphetné a tojást, ami szintén nem túl előnyös esztétikailag. Az is fontos, hogy ne sajnáljátok az ecetet a főzővízből, mert ez szintén hozzájárul ahhoz, hogy a tojás egyben tudjon maradni!A finoman gyöngyöző, sós vízbe nyomatjuk az ecetet, majd a tojást egy kis tálkába törjük. Egy villa segítségével örvényt képzünk a vízben, majd ennek a közepébe csúsztatjuk a tojást egyenesen a tálból. 3 percen keresztül főzzük így, majd egy szűrőkanállal kiszedjük és hideg vízbe tesszük. Ez két szempontból is fontos, egyrészt nem fog túlkészülni, másrészt így megszabadítjuk az esetleges ecetes íztől. A perfekt buggyantott tojásnak a fehérje egyben van és szépen folyik a sárgája, ha egy késsel egy vékony kis vágást ejtünk rajta.Buggyantott tojás rösztivel
A burgonyákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk és félretesszük. A tojásokat enyhén felverjük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a felaprított petrezselymet, szerecsendiót. A burgonyát jó alaposan kinyomkodjuk, a tojásos masszával és a liszttel összekeverjük. Egy órára a hűtőbe tesszük. Serpenyőben egy kevés olajat hevítünk és egy evőkanál segítségével kis kupacokat halmozunk, és elegyengetünk. A rösztik mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A mártogatóshoz nincs más dolgunk, mint a tejfölt és az olívaolajat jó alaposan kikeverjük, fűszerezzük és belekeverjük a friss apróra vágott petrezselymet.Buggyantott tojás tavaszi salátával

Buggyantott tojás avokádókrémes szendvicsen
