Szendvicsek

3fullextrásmelegszendvics

3 full extrás melegszendvics

Hozzávalók
Chorizo “bolognais” szendvics
2 db
bagett
1 fej
hagyma
1 db
olajos hal konzerv ( szardínia )
4 gerezd
fokhagyma
1 kis konzerv
sűrített paradicsom
1 db
hámozott paradicsom konzerv
300 g
darált marhahús
300 g
chorizo ( nem szeletelt ) vagy lángolt kolbász
2 ek
balzsamecet
vaj
100 g
reszelt trappista
French deep grilled cheese
1 szelet
vastag marha hátszín
só, bors
olaj
100 g
vaj
2 fej
hagyma
5 gerezd
fokhagyma
1 ek
barna cukor
1 ek
worcester szósz
200 ml
marha alaplé
1 tk
szárított petrezselyem
8 szelet
szendvicskenyér (nagy)
16 szelet
provolone vagy cheddar sajt
Nagyon sajtos-sonkás melegszendvics
1 ek
liszt
70 g
vaj
400 ml
tej
1 tk
chili
150 g
cheddar sajt reszelve
100 g
feketeerdő sonka
4 szelet
fehér kenyér
70 g
trappista sajt reszelve
100 g
mozzarella

Elkészítés
Készüljetek, mert jön a chorizo bolognai, a steak&grilled cheese és a NAGYON sajtos szendvics receptje!

Chorizo “bolognais” szendvics

A hagymát apróra vágjuk és olajon üvegesre dinszteljük nagyjából 8 perc alatt. Ekkor 2-3 darab  olajos halat dobunk rá és jól elkeverjük, majd mehet rá az aprított fokhagyma és a paradicsompüré. Néhány percig karamellizáljuk, majd rádobjuk a bőréből kibújtatott és szétmorzsolt chorizot és a darált húst. 8-10 percig folyamatosan kevergetve pirítjuk a húsokat, majd hozzáadjuk a hámozott paradicsomot és a balzsamecetet. Sóval beállítjuk a végleges ízt, majd még 15-20 percig főzzük a ragut. Közben a bagetteket kettévágjuk, bőven megkenjük vajjal mindkét felüket és megszórjuk a reszelt sajttal, majd irány a 180 fokra előmelegített sütő néhány percre, amíg a sajt szépen ráolvad a bagettre. A még forró bagettekre halmozunk egy jó nagy adagot a chorizós bolognaiból, ezt durván megsorozzuk egy hatalmas adag reszelt sajttal, rányomjuk a bagett tetejét az egészre, és már kész is vagyunk.
bolognai szendvics

French deep grilled cheese

A hátszínt sózzuk és borsozzuk majd tűzforró serpenyőben 1-1 kanálnyi vajon és olajon mindkét oldalát 2-2 percig sütjük, majd 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk 9 percre. Amint ez megvan, a húst tányérra tesszük, letakarjuk és ugyanannyi ideig pihentetjük, mint amennyi ideig összesen sült, azaz 13 percig. A serpenyőben, amiben a hús sült, kevés olajat melegítünk még, majd rádobjuk a karikára vágott hagymát és közepes lángon finoman dinszteljük kb. 7-8 percig. Ekkor rádobjuk a barna cukrot, elkeverjük és rövid karamellizálás után az apróra vágott fokhagymát és a Worcester szószt is hozzáadjuk, felöntjük a marha alaplével. Sózzuk és borsozzuk is, ráhintjük a szárított petrezselymet, majd kb. 10 perc alatt készre főzzük.  Ha ezzel is megvagyunk a szószt leszűrjük és a hagymákat félretesszük egy kis tálkába, majd a leszűrt szósz lesz a mártogatósunk. A kipihent húst a legélesebb késünkkel olyan vékony szeletekre vágjuk, amennyire csak bírjuk, én mondjuk a 2 mm vastagságot céloznám meg. A kenyerek egyik oldalát gazdagon megkenjük vajjal. Az egyik szelet kenyér nem vajazott felére mehet egy szelet sajt, erre mehet jó néhány a hátszín csíkokból, ezt megpakoljuk a karamellizált hagymával, majd egy újabb szelet sajt és erre pedig rápakolunk még egy szelet kenyeret vajazott felével felfelé. Közepesen forró serpenyőben oldalanként 1—2 perc alatt készre sütjük a szendvicseket, majd azon melegében, mártogatva a szószba, betoljuk az egészet! Jó étvágyat!
Steak & Cheese szendvics tálalása

Nagyon sajtos-sonkás melegszendvics

A vajat közepes lángon megolvasztjuk, óvatosan, hogy nehogy megbarnuljon, majd rászórjuk a lisztet és habverővel folyamatosan kevergetve elegyítjük őket és legalább 2 percig finoman melegítjük, hogy a lisztes ízét elveszítse. Ekkor ráöntjük a tejet és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg el nem kezd sűrűsödni, azaz vastagodni a mártásunk. Ekkor beledobjuk a reszelt cheddart és addig keverjük, amíg teljesen fel nem olvad a sajt a mártásban. Ekkor mehet bele kevés só és a chili is, ezzel a sajtmártás kész is van. Két szelet kenyeret gazdagon megkenünk a sajtmártással, erre hanyagul rávetjük a sonkákat, majd az egészet megkoronázzuk a reszelt trappistával. A másik két szelet kenyeret középen egy közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk és ráhelyezzük a minden jóval telepakolt másik két kenyérre. Egy mozzarella golyót kézzel két egyenlő méretű darabra szakítunk szét, majd egyet-egyet beletömünk a felső kenyérszeletben szúrt lyukba. A két előkészített szendvicset egy kivajazott tepsibe tesszük és leöntjük őket a maradék sajtszósszal. Irány a 180 fokra előmelegített sütő kb. 20 percre, addig amíg gyönyörű aranybarna színt nem kap ez a sajtos szendvics-csoda. Igérem, BRUTÁLISSS!
Nagyon sajtos szendvics tálalása

www.streetkitchen.hu

A melegszendvics szó hallatán sokan egy egyszerű sonkás-sajtos szendóra asszociálnak, amivel nincs is semmi gond, de Szabi most emelt a téten: egy videóban 3 olyan cuccos szendvicset mutat most nektek, amiket külön-külön is leforgathattunk volna, de úgy döntöttünk, hogy így sokkolóbb lesz a végeredmény.

Hozzávalók

2 főre
Chorizo “bolognais” szendvics
2 db
bagett
1 fej
hagyma
1 db
olajos hal konzerv ( szardínia )
4 gerezd
fokhagyma
1 kis konzerv
sűrített paradicsom
1 db
hámozott paradicsom konzerv
300 g
darált marhahús
300 g
chorizo ( nem szeletelt ) vagy lángolt kolbász
2 ek
balzsamecet
vaj
100 g
reszelt trappista
French deep grilled cheese
1 szelet
vastag marha hátszín
só, bors
olaj
100 g
vaj
2 fej
hagyma
5 gerezd
fokhagyma
1 ek
barna cukor
1 ek
worcester szósz
200 ml
marha alaplé
1 tk
szárított petrezselyem
8 szelet
szendvicskenyér (nagy)
16 szelet
provolone vagy cheddar sajt
Nagyon sajtos-sonkás melegszendvics
1 ek
liszt
70 g
vaj
400 ml
tej
1 tk
chili
150 g
cheddar sajt reszelve
100 g
feketeerdő sonka
4 szelet
fehér kenyér
70 g
trappista sajt reszelve
100 g
mozzarella
Készüljetek, mert jön a chorizo bolognai, a steak&grilled cheese és a NAGYON sajtos szendvics receptje!

Chorizo “bolognais” szendvics

A hagymát apróra vágjuk és olajon üvegesre dinszteljük nagyjából 8 perc alatt. Ekkor 2-3 darab  olajos halat dobunk rá és jól elkeverjük, majd mehet rá az aprított fokhagyma és a paradicsompüré. Néhány percig karamellizáljuk, majd rádobjuk a bőréből kibújtatott és szétmorzsolt chorizot és a darált húst. 8-10 percig folyamatosan kevergetve pirítjuk a húsokat, majd hozzáadjuk a hámozott paradicsomot és a balzsamecetet. Sóval beállítjuk a végleges ízt, majd még 15-20 percig főzzük a ragut. Közben a bagetteket kettévágjuk, bőven megkenjük vajjal mindkét felüket és megszórjuk a reszelt sajttal, majd irány a 180 fokra előmelegített sütő néhány percre, amíg a sajt szépen ráolvad a bagettre. A még forró bagettekre halmozunk egy jó nagy adagot a chorizós bolognaiból, ezt durván megsorozzuk egy hatalmas adag reszelt sajttal, rányomjuk a bagett tetejét az egészre, és már kész is vagyunk.
bolognai szendvics

French deep grilled cheese

A hátszínt sózzuk és borsozzuk majd tűzforró serpenyőben 1-1 kanálnyi vajon és olajon mindkét oldalát 2-2 percig sütjük, majd 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk 9 percre. Amint ez megvan, a húst tányérra tesszük, letakarjuk és ugyanannyi ideig pihentetjük, mint amennyi ideig összesen sült, azaz 13 percig. A serpenyőben, amiben a hús sült, kevés olajat melegítünk még, majd rádobjuk a karikára vágott hagymát és közepes lángon finoman dinszteljük kb. 7-8 percig. Ekkor rádobjuk a barna cukrot, elkeverjük és rövid karamellizálás után az apróra vágott fokhagymát és a Worcester szószt is hozzáadjuk, felöntjük a marha alaplével. Sózzuk és borsozzuk is, ráhintjük a szárított petrezselymet, majd kb. 10 perc alatt készre főzzük.  Ha ezzel is megvagyunk a szószt leszűrjük és a hagymákat félretesszük egy kis tálkába, majd a leszűrt szósz lesz a mártogatósunk. A kipihent húst a legélesebb késünkkel olyan vékony szeletekre vágjuk, amennyire csak bírjuk, én mondjuk a 2 mm vastagságot céloznám meg. A kenyerek egyik oldalát gazdagon megkenjük vajjal. Az egyik szelet kenyér nem vajazott felére mehet egy szelet sajt, erre mehet jó néhány a hátszín csíkokból, ezt megpakoljuk a karamellizált hagymával, majd egy újabb szelet sajt és erre pedig rápakolunk még egy szelet kenyeret vajazott felével felfelé. Közepesen forró serpenyőben oldalanként 1—2 perc alatt készre sütjük a szendvicseket, majd azon melegében, mártogatva a szószba, betoljuk az egészet! Jó étvágyat!
Steak & Cheese szendvics tálalása

Nagyon sajtos-sonkás melegszendvics

A vajat közepes lángon megolvasztjuk, óvatosan, hogy nehogy megbarnuljon, majd rászórjuk a lisztet és habverővel folyamatosan kevergetve elegyítjük őket és legalább 2 percig finoman melegítjük, hogy a lisztes ízét elveszítse. Ekkor ráöntjük a tejet és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg el nem kezd sűrűsödni, azaz vastagodni a mártásunk. Ekkor beledobjuk a reszelt cheddart és addig keverjük, amíg teljesen fel nem olvad a sajt a mártásban. Ekkor mehet bele kevés só és a chili is, ezzel a sajtmártás kész is van. Két szelet kenyeret gazdagon megkenünk a sajtmártással, erre hanyagul rávetjük a sonkákat, majd az egészet megkoronázzuk a reszelt trappistával. A másik két szelet kenyeret középen egy közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk és ráhelyezzük a minden jóval telepakolt másik két kenyérre. Egy mozzarella golyót kézzel két egyenlő méretű darabra szakítunk szét, majd egyet-egyet beletömünk a felső kenyérszeletben szúrt lyukba. A két előkészített szendvicset egy kivajazott tepsibe tesszük és leöntjük őket a maradék sajtszósszal. Irány a 180 fokra előmelegített sütő kb. 20 percre, addig amíg gyönyörű aranybarna színt nem kap ez a sajtos szendvics-csoda. Igérem, BRUTÁLISSS!
Nagyon sajtos szendvics tálalása

Ha tetszett a 3 full extrás melegszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése