Ez a zöldségcurry recept lesz az új kedvencetek, akkor is, ha vegák vagytok, vagy ha csak néha tartotok húsmentes napokat. Az elkészítése gyerekjáték. Egy lábasban 2 ek olajat hevítünk, majd a durvára vágott hagymát, paradicsomokat és a fokhagymákat beleküldjük. Közepesen magas lángon lepirítjuk 3-4 perc alatt, majd fedő alatt alacsony lángon pár percig pároljuk. Mehetnek bele a fűszerek, egy kevés víz és a kókusztej, majd fedő alatt 6-8 percig főzzük. Ezután egy botmixer segítségével krémesre turmixoljuk a ragunk alapját.
Egy serpenyőben 2 ek olívaolajon lepirítjuk a rózsájára bontott brokkolifejeket 4-5 perc alatt, közben sózzuk. Ezután 1 ek olajon lepirítjuk kb. ugyanennyi idő alatt a megtisztított, apróra vágott répát is. Hozzáadjuk a ragualaphoz a bébispenótot, a csicseriborsót, valamint a korábban lepirított brokkolit és répát is, majd kb. 12 percig főzzük alacsony lángon, amíg a zöldségeink roppanósra főnek. Beletesszük a kurkumát, meglocsoljuk a citrom kifacsart levével, alaposan elkeverjük, majd főtt rizzsel, natúr joghurttal és friss korianderrel tálaljuk.

- Elkészítési idő: 40 perc
Még több király currys kaja: