A legfinomabb madártej egy igazi klasszikus, amit egyszerűbb elkészíteni, mint azt gondolnád. Először felforraljuk a tejet a vaníliás cukorral és a vaníliaaromával együtt. A megadott cukormennyiségből is adunk 1 evőkanállal a tejhez. Miután felforrt, kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét egy csipet sóval elkezdjük kemény habbá verni. Amikor félkemény a hab, a megadott cukormennyiségből ehhez is hozzáadunk 2 evőkanálnyit, és így verjük kemény habbá.
@streetkitchenhu A tökéletes madártej 🕊️ #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen ♬ Vibes - ZHRMusic
A gyöngyöző tejbe beleszaggatjuk a fehérjegaluskákat és kb. 2 perc alatt lefedve készre főzzük, majd kivesszük. A tojássárgáját habbá verjük a maradék cukorral, majd a forró tejből kanalazunk hozzá 1 merőkanálnyit, hogy ne legyen belőle egyből rántotta, ha hozzákeverjük a forró tejhez. A tejet folyamatosan kevergetve belecsurgatjuk a tojásos keveréket, és hozzáadjuk a fahéjat. A egészet közepes hőfokon addig főzzük, amíg a tej ismét el nem éri a forráspontot és be nem sűrűsödik. Hűtőhidegre hűtjük, és a habgaluskával tálaljuk.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Hűtési idő: 3 óra