Fantasztikus desszertek

Alegfinomabbmadártej

A legfinomabb madártej

Hozzávalók
1 l
tej
2 csomag
bourbon vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
2 tk
vaníliaaroma
150 g
kristálycukor
6 db
tojás
1 csipet
1 csipet
fahéj

Elkészítés

A legfinomabb madártej egy igazi klasszikus, amit egyszerűbb elkészíteni, mint azt gondolnád. Először felforraljuk a tejet a vaníliás cukorral és a vaníliaaromával együtt. A megadott cukormennyiségből is adunk 1 evőkanállal a tejhez. Miután felforrt, kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét egy csipet sóval elkezdjük kemény habbá verni. Amikor félkemény a hab, a megadott cukormennyiségből ehhez is hozzáadunk 2 evőkanálnyit, és így verjük kemény habbá.

@streetkitchenhu A tökéletes madártej 🕊️ #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen ♬ Vibes - ZHRMusic

A gyöngyöző tejbe beleszaggatjuk a fehérjegaluskákat és kb. 2 perc alatt lefedve készre főzzük, majd kivesszük. A tojássárgáját habbá verjük a maradék cukorral, majd a forró tejből kanalazunk hozzá 1 merőkanálnyit, hogy ne legyen belőle egyből rántotta, ha hozzákeverjük a forró tejhez. A tejet folyamatosan kevergetve belecsurgatjuk a tojásos keveréket, és hozzáadjuk a fahéjat. A egészet közepes hőfokon addig főzzük, amíg a tej ismét el nem éri a forráspontot és be nem sűrűsödik. Hűtőhidegre hűtjük, és a habgaluskával tálaljuk.

a lefinomabb madartej
A legfinomabb madártej (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Hűtési idő: 3 óra

Ha ti is úgy vagytok vele, mint Zsolti, hogy madártejből sosem elég, akkor mutatunk pár variációt, amikkel még tudjátok kicsit fokozni az élményt.

Kókuszos madártej

Mandulás madártej

Cukormentes madártej

www.streetkitchen.hu

A mai napig, ha hazalátogatunk, a nagymamám rendszeresen meglep ezzel a nyalánksággal, mert tudja, hogy imádom. Egyetlen bajom van vele, mégpedig az, hogy hidegen az igazi, ezért meg kell várni, amíg kihűl. De olyankor 5 literes kannából tudom önteni magamba, annyira imádom.

Hozzávalók

6 főre
1 l
tej
2 csomag
bourbon vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
2 tk
vaníliaaroma
150 g
kristálycukor
6 db
tojás
1 csipet
1 csipet
fahéj

A legfinomabb madártej egy igazi klasszikus, amit egyszerűbb elkészíteni, mint azt gondolnád. Először felforraljuk a tejet a vaníliás cukorral és a vaníliaaromával együtt. A megadott cukormennyiségből is adunk 1 evőkanállal a tejhez. Miután felforrt, kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét egy csipet sóval elkezdjük kemény habbá verni. Amikor félkemény a hab, a megadott cukormennyiségből ehhez is hozzáadunk 2 evőkanálnyit, és így verjük kemény habbá.

@streetkitchenhu A tökéletes madártej 🕊️ #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen ♬ Vibes - ZHRMusic

A gyöngyöző tejbe beleszaggatjuk a fehérjegaluskákat és kb. 2 perc alatt lefedve készre főzzük, majd kivesszük. A tojássárgáját habbá verjük a maradék cukorral, majd a forró tejből kanalazunk hozzá 1 merőkanálnyit, hogy ne legyen belőle egyből rántotta, ha hozzákeverjük a forró tejhez. A tejet folyamatosan kevergetve belecsurgatjuk a tojásos keveréket, és hozzáadjuk a fahéjat. A egészet közepes hőfokon addig főzzük, amíg a tej ismét el nem éri a forráspontot és be nem sűrűsödik. Hűtőhidegre hűtjük, és a habgaluskával tálaljuk.

a lefinomabb madartej
A legfinomabb madártej (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Hűtési idő: 3 óra

Ha ti is úgy vagytok vele, mint Zsolti, hogy madártejből sosem elég, akkor mutatunk pár variációt, amikkel még tudjátok kicsit fokozni az élményt.

Kókuszos madártej

Mandulás madártej

Cukormentes madártej

Ha tetszett a legfinomabb madártej receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept