Hozzávalók
- 4 db tojássárgája
- 2 tk étkezési keményítő
- 700 ml mandulatej
- 50 g kókuszvirágcukor
- 1 db vaníliarúd
- 1 tk mandulalikőr
A habhoz
- 4 db tojásfehérje
- 3 tk xilitpor
A tálaláshoz
- 30 g szeletelt mandula
Hozzávalók
- 4 db tojássárgája
- 2 tk étkezési keményítő
- 700 ml mandulatej
- 50 g kókuszvirágcukor
- 1 db vaníliarúd
- 1 tk mandulalikőr
A habhoz
- 4 db tojásfehérje
- 3 tk xilitpor
A tálaláshoz
- 30 g szeletelt mandula
A mandulás madártej elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját egy lábasba rakjuk, a fehérjét pedig egy nagyobb tálba vagy üstbe. A sárgájákhoz adjuk a keményítőt, és kevés mandulatejet öntünk hozzá, hogy csomómentesre tudjuk keverni. Felöntjük a maradék mandulatejjel, és beleszórjuk a kókuszvirágcukrot. Kettévágjuk a vaníliarudat, kikaparjuk a magjait, és a kikapart vaníliahüvellyel együtt a tejhez adjuk. Hozzálocsoljuk a mandulalikőrt, és folyamatos keverés mellett, közepes lángon addig kevergetjük, amíg szépen besűrűsödik, és selymes állagú madártejet kapunk.
A tojásfehérjéket habbá verjük a xilittel, és gyöngyöző vízbe, teáskanálnyi mennyiségeket „szaggatunk” belőle, majd pár perc alatt kifőzzük a „habfelhőket”.
A szeletelt mandulát egy serpenyőben lepirítjuk, és végül ezzel megszórva, valamint a tojáshabbal tálaljuk a madártejet.
Ha tetszett a mandulás madártej receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több fitt finomság, ha édességre vágytok, de diétába fogtatok:
Tojás-, cukor- és tejmentes somlói galuska
Sütés nélküli, cukormentes csokis sajttorta
Diétás túrófánk házi eperlekvárral
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 3 g
Kalória: 60 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 3.04 g
Szénhidrát: 25.97 g
Zsír: 12.13 g
Kalória: 238.83 kcal