Egy lábasban olajat forrósítunk, megpirítjuk rajta a felkarikázott virslit, majd kiszedjük és félretesszük. A 0,5 cm-es kockákra vágott kenyérszalonnát a bőrével együtt a még mindig forró edénybe tesszük és tepertősre sütjük. Félúton hozzáadjuk a felcsíkozott kolozsvárit is. Rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, jól lepirítjuk, és jöhet bele a zúzott fokhagyma, a 0,5 cm-es kockákra vágott paprika és paradicsom, majd a paradicsompüré.
Ha jól megpirultak, öntünk rá pár csepp vizet, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, és többször felöntve egy kevés vízzel, fél órán át főzzük. Majoránnával, köménnyel, sóval és borssal fűszerezzük.
Ezután felöntjük 2 liter forró vízzel, majd beletesszük a 1,5 cm-es kockákra vágott burgonyát. Ha a krumpli félig megfőtt, jöhet hozzá a szintén 1,5 cm-es kockákra vágott kelkáposzta is. Amikor újra felforrt, a tejfölből, a lisztből és egy kevés vízből habarást készítünk, és hőkiegyenlítés után ezzel sűrítjük a levest. Végül hozzáadjuk a virslit, és amikor újból felforrt, el is készültünk.
Alegjobbfrankfurtileves
Biztos, hogy mindenkinek megvan a maga bevált frankfurti leves receptje, de ha még nem találtad meg az igazit (mármint leves terén :D ), akkor nem kell tovább keresgélned.
A frankfurti leves az egyik legnagyobb klasszikus a magyar konyhában: laktató, füstös, enyhén savanykás és igazi komfortétel a hűvösebb napokra. A titka a szalonna, a virsli és a kelkáposzta tökéletes arányában rejlik, no meg abban, hogy hagyunk időt az ízek összeérni. Ebben a receptben minden apró lépést megmutatunk, hogy a te frankfurti levesed is olyan legyen, mint a legjobb menzákon – csak sokkal finomabban.
Hozzávalók
Elkészítés
Egy lábasban olajat forrósítunk, megpirítjuk rajta a felkarikázott virslit, majd kiszedjük és félretesszük. A 0,5 cm-es kockákra vágott kenyérszalonnát a bőrével együtt a még mindig forró edénybe tesszük és tepertősre sütjük. Félúton hozzáadjuk a felcsíkozott kolozsvárit is. Rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, jól lepirítjuk, és jöhet bele a zúzott fokhagyma, a 0,5 cm-es kockákra vágott paprika és paradicsom, majd a paradicsompüré.
Ha jól megpirultak, öntünk rá pár csepp vizet, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, és többször felöntve egy kevés vízzel, fél órán át főzzük. Majoránnával, köménnyel, sóval és borssal fűszerezzük.
Ezután felöntjük 2 liter forró vízzel, majd beletesszük a 1,5 cm-es kockákra vágott burgonyát. Ha a krumpli félig megfőtt, jöhet hozzá a szintén 1,5 cm-es kockákra vágott kelkáposzta is. Amikor újra felforrt, a tejfölből, a lisztből és egy kevés vízből habarást készítünk, és hőkiegyenlítés után ezzel sűrítjük a levest. Végül hozzáadjuk a virslit, és amikor újból felforrt, el is készültünk.

Szerintünk ez a legjobb frankfurti leves, ami igazi retró hangulatot hoz a konyhába – az a fajta étel, amiből mindig jöhet még egy tányérral. Friss, puha kenyérrel vagy ropogós kiflivel a legjobb, de egy kis csípős paprika sem árt mellé, ha szereted az intenzívebb ízeket. Tökéletes választás családi ebédhez vagy egy kiadós hétköznapi vacsorához.
Ha szereted a klasszikus magyar leveseket és főzelékeket, ezek a receptek is a kedvenceid lesznek – mindegyik egy kicsit más, de ugyanúgy szívet melengető!
Ha tetszett a legjobb frankfurti leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



