Szendvics

Alegszaftosabbpulledporkszendvics

A legszaftosabb pulled pork szendvics

Hozzávalók
1.2 kg
sertéscomb vagy -lapocka
A fűszerkeverékhez/pasztához:
2 ek
barna cukor
2 tk
fűszerpaprika
1 tk
őrölt fekete bors
1 tk
őrölt fűszerkömény
1 tk
őrölt római kömény
1 tk
őrölt koriander
1 tk
szárított oregánó
1 tk
2 tk
fokhagymapor
20 g
1 tk
sűrített paradicsom
4 ek
étolaj + a pirításhoz
4 ek
víz
1 fej
vöröshagyma
((130 g/fej))
150 ml
víz
100 ml
ketchup (125 g)
1 ek
szójaszósz
2 ek
bor- vagy almaecet
2 ek
worcester-szósz
Az összeszereléshez:
8 db
szendvicsbuci
4 ek
majonéz
50 g
szeletelt cheddar sajt
4 db
csemegeuborka

Elkészítés
pulled pork szendvics

A fűszerkeverékhez a száraz fűszereket összekeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, az olajat, a 4 evőkanál vizet és jól összekeverjük. Így egy isteni fűszeres pasztát kapunk, amit ezután jól belemasszírozunk a húsba. Ha ez megvan, egy felforrósított lábasba olajat öntünk és lepirítjuk a hús minden oldalát. Miközben pirul a hús, hozzádobjuk a felaprított vöröshagymát, a fűszeres pasztát (ami maradt a hús bekenése után), a ketchupot, a vizet, az almaecetet, a Worcester-szószt és a szójaszószt. Ezt a gazdag szaftot jól elkeverjük, majd amikor elkezd rotyogni, alufóliával lefedjük a lábast, és betesszük a 130 fokra előmelegített sütőbe, ahol 4 órán keresztül pároljuk.

Ha kész, kiszedjük egy tálba a húst (akár darabokban) és 2 villa vagy egy csipesz segítségével szálakra szedjük. Vigyázzunk, hogy azért darabokban maradjon a hús és ne váljon pépessé! (Ha szaftosabbá szeretnénk tenni, akkor a lábasban maradó szaftot még ráönthetjük, de ezt eltehetjük későbbi grillezésekhez is szósz gyanánt. Ha ezt választjuk, akkor forraljuk még pár percig a mártást, majd kész is!)

a legszaftosabb pulled pork szendvics

Jöhet a szendvics összeszerelése: egy előmelegített bucit félbevágunk, pakolunk rá a húsból egy jó adagot, erre megy a pulled pork szósz, majd egy szelet sajt, kis majonézt és a csemegeubit is rászeleteljük. Az egészet összemelegítjük sütőben/mikróban, és már ehetjük is!

Ezek a szendvicsreceptek is érdekelhetnek:

Full extrás spenótos-sajtos bundáskenyér-szendvics

Lassan sülő marhahúsos szendvics

Meatloaf-szendvics

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ki ne szeretné a cuccos szendvicseket és a szaftos húsokat? Mi imádjuk, szóval Zé pulled pork szendvicseit is pillanatok alatt bepusziltuk. Szaftimádóknak kötelező!

Hozzávalók

8 adaghoz
1.2 kg
sertéscomb vagy -lapocka
A fűszerkeverékhez/pasztához:
2 ek
barna cukor
2 tk
fűszerpaprika
1 tk
őrölt fekete bors
1 tk
őrölt fűszerkömény
1 tk
őrölt római kömény
1 tk
őrölt koriander
1 tk
szárított oregánó
1 tk
2 tk
fokhagymapor
20 g
1 tk
sűrített paradicsom
4 ek
étolaj + a pirításhoz
4 ek
víz
1 fej
vöröshagyma
((130 g/fej))
150 ml
víz
100 ml
ketchup (125 g)
1 ek
szójaszósz
2 ek
bor- vagy almaecet
2 ek
worcester-szósz
Az összeszereléshez:
8 db
szendvicsbuci
4 ek
majonéz
50 g
szeletelt cheddar sajt
4 db
csemegeuborka
pulled pork szendvics

A fűszerkeverékhez a száraz fűszereket összekeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, az olajat, a 4 evőkanál vizet és jól összekeverjük. Így egy isteni fűszeres pasztát kapunk, amit ezután jól belemasszírozunk a húsba. Ha ez megvan, egy felforrósított lábasba olajat öntünk és lepirítjuk a hús minden oldalát. Miközben pirul a hús, hozzádobjuk a felaprított vöröshagymát, a fűszeres pasztát (ami maradt a hús bekenése után), a ketchupot, a vizet, az almaecetet, a Worcester-szószt és a szójaszószt. Ezt a gazdag szaftot jól elkeverjük, majd amikor elkezd rotyogni, alufóliával lefedjük a lábast, és betesszük a 130 fokra előmelegített sütőbe, ahol 4 órán keresztül pároljuk.

Ha kész, kiszedjük egy tálba a húst (akár darabokban) és 2 villa vagy egy csipesz segítségével szálakra szedjük. Vigyázzunk, hogy azért darabokban maradjon a hús és ne váljon pépessé! (Ha szaftosabbá szeretnénk tenni, akkor a lábasban maradó szaftot még ráönthetjük, de ezt eltehetjük későbbi grillezésekhez is szósz gyanánt. Ha ezt választjuk, akkor forraljuk még pár percig a mártást, majd kész is!)

a legszaftosabb pulled pork szendvics

Jöhet a szendvics összeszerelése: egy előmelegített bucit félbevágunk, pakolunk rá a húsból egy jó adagot, erre megy a pulled pork szósz, majd egy szelet sajt, kis majonézt és a csemegeubit is rászeleteljük. Az egészet összemelegítjük sütőben/mikróban, és már ehetjük is!

Ezek a szendvicsreceptek is érdekelhetnek:

Full extrás spenótos-sajtos bundáskenyér-szendvics

Lassan sülő marhahúsos szendvics

Meatloaf-szendvics

Ha tetszett a legszaftosabb pulled pork szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept