A sajttorta elkészítésének első lépéseként a tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és a szélét is, amihez csíkot vágunk.
A zabkekszet egy aprítógépben lezúzzuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, és lenyomkodjuk a tortaforma aljába.
A krémhez a krémsajtot, a tejfölt, a cukrot, a vaníliát és a tejszínt kihabosítjuk egy kicsit, belekeverjük a tojást, a citromlevet és a keményítőt, majd a formába öntjük.
Egy alufóliával körbetekerjük az alját, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük.
Ekkor lejjebb vesszük 150 fokra, egy edénybe vizet rakunk, a sütő aljába tesszük, és további fél órát sütjük. Ha letelt az idő, nem vesszük ki a sütőből, hanem kikapcsoljuk, és még 1 órát bent hagyjuk.
Ha letelt az idő, kivesszük, majd legalább 2-3 órára hűtőbe rakjuk, és kész is.
Atökéletessajttorta-alaprecept
-9LqZtG.webp)
Nem túlzok, hogy tényleg ez a legjobb sajttorta-alaprecept! Megéri ez a két és fél óra, olyan habkönnyű lesz az állaga, hogy akár még Aladdin is tudna rajta lépkedni, a szőnyege nélkül.
A tökéletes sajttorta házilag elkészítve egyszerre krémes, gazdag és omlós: minden falatban érezni, hogy ez nem a boltokban kapható változat. Ha szeretnéd lenyűgözni a vendégeket vagy csak kényeztetni magad, ez a recept a tökéletes választás.
Hozzávalók
Az aljához
A krémhez
Elkészítés
A sajttorta elkészítésének első lépéseként a tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és a szélét is, amihez csíkot vágunk.
A zabkekszet egy aprítógépben lezúzzuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, és lenyomkodjuk a tortaforma aljába.
A krémhez a krémsajtot, a tejfölt, a cukrot, a vaníliát és a tejszínt kihabosítjuk egy kicsit, belekeverjük a tojást, a citromlevet és a keményítőt, majd a formába öntjük.
Egy alufóliával körbetekerjük az alját, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük.
Ekkor lejjebb vesszük 150 fokra, egy edénybe vizet rakunk, a sütő aljába tesszük, és további fél órát sütjük. Ha letelt az idő, nem vesszük ki a sütőből, hanem kikapcsoljuk, és még 1 órát bent hagyjuk.
Ha letelt az idő, kivesszük, majd legalább 2-3 órára hűtőbe rakjuk, és kész is.

Tudtad, hogy a sajttorta eredete egészen az ókori Görögországig nyúlik vissza? Az első „sajttortát” az ókori Hellászban, Samos szigetén készítették, körülbelül időszámításunk előtt 2000 évvel. Ennek bizonyítéka egy 4000 éves sajtöntőforma, amit a szigeten tártak fel.
Bejött a tökéletes sajttorta? Akkor ezeket a sütiket is próbáljátok ki:
Ha tetszett a tökéletes sajttorta-alaprecept receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



