A brownie-réteghez egy gyorsforralóban, alacsony lángon felolvasztjuk a vajat a csokival, és belekeverjük a cukrot. Ezután egy habverő segítségével egyesével belekeverjük a tojást is, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a sót és a sütőport. A tortaforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a brownie-alapot.
A sajttortaréteghez a krémsajtot és a mascarponét egy keverőtálban kicsit kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és ezt is beleöntjük a tortaformába. Ezután berakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre.
Közben megcsináljuk az almás réteget: az almát megpucoljuk, kb. fél cm-es kockákra vágjuk, és a többi hozzávalóval együtt 15-20 perc alatt, közepes lángon összefőzzük.
Ha megsült a torta, kivesszük, rákenjük az almás ragut, és visszarakjuk még 20 percre a sütőbe. Ha megsült, érdemes teljesen kihűteni, és csak utána szeletelni.
