Almás sütik

Almás-vaníliapudingosbatyu

Almás-vaníliapudingos batyu

Hozzávalók
1 csomag
vaníliás pudingpor
(40 g-os kiszerelés)
70 g
porcukor + a szóráshoz
350 ml
tej
2 db
alma
(180 g/db)
4 ek
barna cukor
2 tk
őrölt fahéj
1 db
citrom
2 csomag
bolti élesztős leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)
1 db
tojás

Elkészítés

Az almás-vaníliapudingos batyu a legjobb választás, ha valami gyors és finom nassolnivalóra vágysz. Első lépésként a pudingport egy lábasba szórjuk, hozzáadjuk a porcukrot, felöntjük a tej felével, és csomómentesre keverjük egy habverővel. Hozzáöntjük a maradék tejet is, majd felfőzzük forrástól számított 1 percig. Az átlagosnál sűrűbb pudingot fogunk kapni, de nekünk most ez kell, mert így nem fog kifolyni a batyuból.

Az almákat kicsumázzuk és 1 cm-es kockákra vágjuk, majd egy lábasban összefőzzük a barna cukorral, a fahéjjal és a citrom kifacsart levével 5-6 perc alatt. A pudingot és az almát ezután félrerakjuk hűlni minimum 60 percre.

A leveles tésztákat kiterítjük, és mindegyik lapot 8 egyenlő négyzetre vágjuk. Az összes sarkukat lekenjük tojással, és a közepükre rakunk 1 evőkanál vaníliapudingot és 1 evőkanál almát. A tésztadarabok két átlós sarkát egymásra hajtjuk, ezután a másik két sarkát is, így szép kis batyukat kapunk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket, lekenjük a tetejüket felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálaláskor megszórjuk a tetejét porcukorral.

almas-vaniliapudingos-batyu-2
Almás-vaníliapudingos batyu (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: 60 perc
  • Sütési idő: 20 perc

Még több izgalmas batyu vár az oldalunkon:

Megúszós lekváros batyu

Kakaós túrós batyu

Tuti szilvás batyu

www.streetkitchen.hu

Van-e jobb az őszi almás finomságoknál? Most egy új trükköt hoztam, amivel gyorsan és stílusosan kápráztathatod el vendégeidet, vagy épp saját magadat! Képzeld el: az édes, fahéjas alma és a krémes vaníliapuding találkozása egy tökéletes leveles tésztában. Igen, boltiban – de ki mondta, hogy nem lehet így is mennyei?

Hozzávalók

16 darabhoz
1 csomag
vaníliás pudingpor
(40 g-os kiszerelés)
70 g
porcukor + a szóráshoz
350 ml
tej
2 db
alma
(180 g/db)
4 ek
barna cukor
2 tk
őrölt fahéj
1 db
citrom
2 csomag
bolti élesztős leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)
1 db
tojás

Az almás-vaníliapudingos batyu a legjobb választás, ha valami gyors és finom nassolnivalóra vágysz. Első lépésként a pudingport egy lábasba szórjuk, hozzáadjuk a porcukrot, felöntjük a tej felével, és csomómentesre keverjük egy habverővel. Hozzáöntjük a maradék tejet is, majd felfőzzük forrástól számított 1 percig. Az átlagosnál sűrűbb pudingot fogunk kapni, de nekünk most ez kell, mert így nem fog kifolyni a batyuból.

Az almákat kicsumázzuk és 1 cm-es kockákra vágjuk, majd egy lábasban összefőzzük a barna cukorral, a fahéjjal és a citrom kifacsart levével 5-6 perc alatt. A pudingot és az almát ezután félrerakjuk hűlni minimum 60 percre.

A leveles tésztákat kiterítjük, és mindegyik lapot 8 egyenlő négyzetre vágjuk. Az összes sarkukat lekenjük tojással, és a közepükre rakunk 1 evőkanál vaníliapudingot és 1 evőkanál almát. A tésztadarabok két átlós sarkát egymásra hajtjuk, ezután a másik két sarkát is, így szép kis batyukat kapunk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket, lekenjük a tetejüket felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálaláskor megszórjuk a tetejét porcukorral.

almas-vaniliapudingos-batyu-2
Almás-vaníliapudingos batyu (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: 60 perc
  • Sütési idő: 20 perc

Még több izgalmas batyu vár az oldalunkon:

Megúszós lekváros batyu

Kakaós túrós batyu

Tuti szilvás batyu

Ha tetszett az Almás-vaníliapudingos batyu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept