Az almás-vaníliapudingos batyu a legjobb választás, ha valami gyors és finom nassolnivalóra vágysz. Első lépésként a pudingport egy lábasba szórjuk, hozzáadjuk a porcukrot, felöntjük a tej felével, és csomómentesre keverjük egy habverővel. Hozzáöntjük a maradék tejet is, majd felfőzzük forrástól számított 1 percig. Az átlagosnál sűrűbb pudingot fogunk kapni, de nekünk most ez kell, mert így nem fog kifolyni a batyuból.
Az almákat kicsumázzuk és 1 cm-es kockákra vágjuk, majd egy lábasban összefőzzük a barna cukorral, a fahéjjal és a citrom kifacsart levével 5-6 perc alatt. A pudingot és az almát ezután félrerakjuk hűlni minimum 60 percre.
A leveles tésztákat kiterítjük, és mindegyik lapot 8 egyenlő négyzetre vágjuk. Az összes sarkukat lekenjük tojással, és a közepükre rakunk 1 evőkanál vaníliapudingot és 1 evőkanál almát. A tésztadarabok két átlós sarkát egymásra hajtjuk, ezután a másik két sarkát is, így szép kis batyukat kapunk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket, lekenjük a tetejüket felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálaláskor megszórjuk a tetejét porcukorral.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Pihentetési idő: 60 perc
- Sütési idő: 20 perc