A grillszendvics fontos kiegészítője a fűszervaj, amit nem érdemes kihagynotok! A fűszervajhoz a szoba-hőmérsékletű vajat egy aprítóba dobjuk a durvára vágott zöldfűszerekkel, sóval és a megtisztított fokhagymával, majd alaposan lezúzzuk.
A salátához a konyhakész spenótot, a madársalátát és a rukkolát egy tálba rakjuk. Az olajat, citromlevet, mustárt, egy kevés sót és borsot egy kis befőttesüvegben alaposan összerázzuk, majd lazán, de alaposan átforgatjuk a salátával.
A grillsajtot oldalanként pár perc alatt grillserpenyőben vagy grillapon megsütjük, majd ízlésesen felszeleteljük. A szendvicshez a vaj és olaj keverékén egy grillserpenyőben vagy a szabad grillen jól lepirítjuk a kenyereket.
Összeállításnál a meggrillezett kenyérre kenünk egy adag fűszervajat, rádobunk pár darab, felszeletelt grillmozzarellát, mehet rá az aszalt paradicsom, egy kellemes adag saláta, és végül a megpirított, másik szelet kenyér, amit persze még simán megkenhetünk a fűszervajjal.
Elkészítési idő: 25 perc
