Grillszezon

Aszaltparadicsomos-chilismozzarellásgrillszendvicsfrisssalátával

Aszalt paradicsomos - chilis mozzarellás grillszendvics friss salátával

Hozzávalók
20 g
vaj
A fűszervajhoz
50 g
szoba-hőmérsékletű vaj
2 ek
friss, aprított zöldfűszer
(snidling, petrezselyem, oregánó, bazsalikom)
1 gerezd
fokhagyma
A salátához
20 g
bébispenót
30 g
madársaláta
30 g
rukkola
30 ml
olívaolaj
1 mk
citromlé
1 tk
szemes mustár
só, bors
A sajthoz
2 db
(1 csomag)
A szendvicshez
1 ek
olaj
4 szelet
kenyér
6 - 7 db
aszalt paradicsom

Elkészítés

A grillszendvics fontos kiegészítője a fűszervaj, amit nem érdemes kihagynotok! A fűszervajhoz a szoba-hőmérsékletű vajat egy aprítóba dobjuk a durvára vágott zöldfűszerekkel, sóval és a megtisztított fokhagymával, majd alaposan lezúzzuk.

A salátához a konyhakész spenótot, a madársalátát és a rukkolát egy tálba rakjuk. Az olajat, citromlevet, mustárt, egy kevés sót és borsot egy kis befőttesüvegben alaposan összerázzuk, majd lazán, de alaposan átforgatjuk a salátával.

A grillsajtot oldalanként pár perc alatt grillserpenyőben vagy grillapon megsütjük, majd ízlésesen felszeleteljük. A szendvicshez a vaj és olaj keverékén egy grillserpenyőben vagy a szabad grillen jól lepirítjuk a kenyereket.

Összeállításnál a meggrillezett kenyérre kenünk egy adag fűszervajat, rádobunk pár darab, felszeletelt grillmozzarellát, mehet rá az aszalt paradicsom, egy kellemes adag saláta, és végül a megpirított, másik szelet kenyér, amit persze még simán megkenhetünk a fűszervajjal.

Elkészítési idő: 25 perc

Aszalt paradicsomos - chilis mozzarellás grillszendvics friss salátával
Aszalt paradicsomos - chilis mozzarellás grillszendvics friss salátával

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Házi fűszervajas, ropogós kenyérszeletek között friss saláta és mozzarella. Őrülten finom, és nagyon könnyen összedobható, szinte elronthatatlan.

Hozzávalók

2 főre
20 g
vaj
A fűszervajhoz
50 g
szoba-hőmérsékletű vaj
2 ek
friss, aprított zöldfűszer
(snidling, petrezselyem, oregánó, bazsalikom)
1 gerezd
fokhagyma
A salátához
20 g
bébispenót
30 g
madársaláta
30 g
rukkola
30 ml
olívaolaj
1 mk
citromlé
1 tk
szemes mustár
só, bors
A sajthoz
2 db
(1 csomag)
A szendvicshez
1 ek
olaj
4 szelet
kenyér
6 - 7 db
aszalt paradicsom

A grillszendvics fontos kiegészítője a fűszervaj, amit nem érdemes kihagynotok! A fűszervajhoz a szoba-hőmérsékletű vajat egy aprítóba dobjuk a durvára vágott zöldfűszerekkel, sóval és a megtisztított fokhagymával, majd alaposan lezúzzuk.

A salátához a konyhakész spenótot, a madársalátát és a rukkolát egy tálba rakjuk. Az olajat, citromlevet, mustárt, egy kevés sót és borsot egy kis befőttesüvegben alaposan összerázzuk, majd lazán, de alaposan átforgatjuk a salátával.

A grillsajtot oldalanként pár perc alatt grillserpenyőben vagy grillapon megsütjük, majd ízlésesen felszeleteljük. A szendvicshez a vaj és olaj keverékén egy grillserpenyőben vagy a szabad grillen jól lepirítjuk a kenyereket.

Összeállításnál a meggrillezett kenyérre kenünk egy adag fűszervajat, rádobunk pár darab, felszeletelt grillmozzarellát, mehet rá az aszalt paradicsom, egy kellemes adag saláta, és végül a megpirított, másik szelet kenyér, amit persze még simán megkenhetünk a fűszervajjal.

Elkészítési idő: 25 perc

Aszalt paradicsomos - chilis mozzarellás grillszendvics friss salátával
Aszalt paradicsomos - chilis mozzarellás grillszendvics friss salátával

Ha tetszett az Aszalt paradicsomos - chilis mozzarellás grillszendvics friss salátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept