Az igazi pad thai tészta recept elkészítését azzal kezdjük, hogy a rizstésztát fél órára hideg vízbe áztatjuk, majd sós vízben 3-4 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük. A marinád hozzávalóit egy tálban összekeverjük és belerakjuk a kis darabokra vágott csirkemellet. Egy magas falú serpenyőben 3 evőkanál olajon, magas lángon elkezdjük pirítani az apróra vágott vöröshagymát. Ezután beledobjuk az apróra vágott fokhagymát, reszelt gyömbért és a felkarikázott chilit. 2 perc pirítás után a marinádból kiszedett csirkemellet is a serpenyőbe dobjuk. Magas lángon pár percig pirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a durva darabokra vágott pak choi-t. Beleöntjük a tésztát, ráöntjük a marinádot és 2 evőkanál olajat. Alaposan összekeverjük és az edény egyik felébe toljuk a tésztát. A szabad felére beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk és jól elkeverjük az egészet. Beledobjuk a mungóbabcsírát, meglocsoljuk pár csepp szezámolajjal és fél lime levével. Aprított korianderrel és mogyoróval megszórva tálaljuk.
[caption id="" align="alignnone" width="1280"]