Az igazi pad thai tészta recept elkészítését azzal kezdjük, hogy a rizstésztát fél órára hideg vízbe áztatjuk, majd sós vízben 3-4 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük.
A marinád hozzávalóit egy tálban összekeverjük és belerakjuk a kis darabokra vágott csirkemellet.
Egy magas falú serpenyőben 3 evőkanál olajon, magas lángon elkezdjük pirítani az apróra vágott vöröshagymát.
Ezután beledobjuk az apróra vágott fokhagymát, reszelt gyömbért és a felkarikázott chilit. 2 perc pirítás után a marinádból kiszedett csirkemellet is a serpenyőbe dobjuk. Magas lángon pár percig pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a durva darabokra vágott pak choi-t. Beleöntjük a tésztát, ráöntjük a marinádot és 2 evőkanál olajat. Alaposan összekeverjük és az edény egyik felébe toljuk a tésztát. A szabad felére beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk és jól elkeverjük az egészet.
Beledobjuk a mungóbabcsírát, meglocsoljuk pár csepp szezámolajjal és fél lime levével. Aprított korianderrel és mogyoróval megszórva tálaljuk.
Azigazipadthai
Elindítunk egy új sorozatot, ami a világ legjobb kajái körül fog forogni. Elsőként itt egy tuti pad thai recept, amivel fix, hogy nem fogtok majd tudni leállni!
Az igazi pad thai egy elképesztően friss, savanykás-édes, mogyorós tésztacsoda, ami villámgyorsan elkészül, és a világ egyik legnépszerűbb fogásává nőtte ki magát. Ha egy olyan receptet keresel, amelynél a lime savanykássága, a tamarindus mélysége és a roppanós zöldségek tökéletes egyensúlyban vannak, akkor ez az igazi pad thai neked szól.
Hozzávalók
A marinádhoz
A díszítéshez
Elkészítés
Az igazi pad thai tészta recept elkészítését azzal kezdjük, hogy a rizstésztát fél órára hideg vízbe áztatjuk, majd sós vízben 3-4 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük.
A marinád hozzávalóit egy tálban összekeverjük és belerakjuk a kis darabokra vágott csirkemellet.
Egy magas falú serpenyőben 3 evőkanál olajon, magas lángon elkezdjük pirítani az apróra vágott vöröshagymát.
Ezután beledobjuk az apróra vágott fokhagymát, reszelt gyömbért és a felkarikázott chilit. 2 perc pirítás után a marinádból kiszedett csirkemellet is a serpenyőbe dobjuk. Magas lángon pár percig pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a durva darabokra vágott pak choi-t. Beleöntjük a tésztát, ráöntjük a marinádot és 2 evőkanál olajat. Alaposan összekeverjük és az edény egyik felébe toljuk a tésztát. A szabad felére beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk és jól elkeverjük az egészet.
Beledobjuk a mungóbabcsírát, meglocsoljuk pár csepp szezámolajjal és fél lime levével. Aprított korianderrel és mogyoróval megszórva tálaljuk.

Csukd be a szemed, kanalazz a tálból, és hagyd, hogy a thai utcák illatai és hangulata körbevegyenek — ez a pad thai olyan élményt hoz, amihez nem kell repülőjegyet váltanod.
Az eredeti pad thai tészta csak a kezdet! A thai konyha jellegzetes édes-savanyú ízvilága számos isteni fogásban visszaköszönhet, legyen szó levesekről, egytálételekről vagy éppen grillhúsokról! Ha bejönnek a thai ízek, próbáljátok ki ezeket a kajákat is:
Ha tetszett az igazi pad thai receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!




