Tészták

Azigazipadthai

Az igazi pad thai

Hozzávalók
1 fej
vöröshagyma (kicsi)
2 gerezd
fokhagyma
2
cm friss gyömbér
1 db
kis piros chili
olaj
200 g
csirkemell
0.5 db
pak choi
100 - 150 g
rizstészta
2 ek
szezámolaj
5 ek
olaj
1 marék
mungóbabcsíra
2 db
tojás
1 marék
pirított mogyoró
0.5 db
lime leve
A marinádhoz
2 tk
tamarind paszta
4 - 5 csepp
halszósz
1 ek
szezámolaj
2 - 3 ek
víz
1 tk
barna cukor
A díszítéshez
friss koriander
aprított mogyoró

Elkészítés

Az igazi pad thai tészta recept elkészítését azzal kezdjük, hogy a rizstésztát fél órára hideg vízbe áztatjuk, majd sós vízben 3-4 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük. A marinád hozzávalóit egy tálban összekeverjük és belerakjuk a kis darabokra vágott csirkemellet. Egy magas falú serpenyőben 3 evőkanál olajon, magas lángon elkezdjük pirítani az apróra vágott vöröshagymát. Ezután beledobjuk az apróra vágott fokhagymát, reszelt gyömbért és a felkarikázott chilit. 2 perc pirítás után a marinádból kiszedett csirkemellet is a serpenyőbe dobjuk. Magas lángon pár percig pirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a durva darabokra vágott pak choi-t. Beleöntjük a tésztát, ráöntjük a marinádot és 2 evőkanál olajat. Alaposan összekeverjük és az edény egyik felébe toljuk a tésztát. A szabad felére beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk és jól elkeverjük az egészet. Beledobjuk a mungóbabcsírát, meglocsoljuk pár csepp szezámolajjal és fél lime levével. Aprított korianderrel és mogyoróval megszórva tálaljuk.

[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
A pad thai tálalása (Fotó: Street Kitchen)[/caption]

Az eredeti pad thai tészta csak a kezdet! A thai konyha jellegzetes édes-savanyú ízvilága számos isteni fogásban visszaköszönhet, legyen szó levesekről, egytálételekről vagy éppen grillhúsokról! Ha bejönnek a thai ízek, próbáljátok ki ezeket a kajákat is:

Thai grilltarja mangósalátával

Csirkés thai kuszkusz

Thai rizses hús

www.streetkitchen.hu

Elindítunk egy új sorozatot, ami a világ legjobb kajái körül fog forogni. Elsőként itt egy tuti pad thai recept, amivel fix, hogy nem fogtok majd tudni leállni!

Hozzávalók

2 főre
1 fej
vöröshagyma (kicsi)
2 gerezd
fokhagyma
2
cm friss gyömbér
1 db
kis piros chili
olaj
200 g
csirkemell
0.5 db
pak choi
100 - 150 g
rizstészta
2 ek
szezámolaj
5 ek
olaj
1 marék
mungóbabcsíra
2 db
tojás
1 marék
pirított mogyoró
0.5 db
lime leve
A marinádhoz
2 tk
tamarind paszta
4 - 5 csepp
halszósz
1 ek
szezámolaj
2 - 3 ek
víz
1 tk
barna cukor
A díszítéshez
friss koriander
aprított mogyoró

Az igazi pad thai tészta recept elkészítését azzal kezdjük, hogy a rizstésztát fél órára hideg vízbe áztatjuk, majd sós vízben 3-4 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük. A marinád hozzávalóit egy tálban összekeverjük és belerakjuk a kis darabokra vágott csirkemellet. Egy magas falú serpenyőben 3 evőkanál olajon, magas lángon elkezdjük pirítani az apróra vágott vöröshagymát. Ezután beledobjuk az apróra vágott fokhagymát, reszelt gyömbért és a felkarikázott chilit. 2 perc pirítás után a marinádból kiszedett csirkemellet is a serpenyőbe dobjuk. Magas lángon pár percig pirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a durva darabokra vágott pak choi-t. Beleöntjük a tésztát, ráöntjük a marinádot és 2 evőkanál olajat. Alaposan összekeverjük és az edény egyik felébe toljuk a tésztát. A szabad felére beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk és jól elkeverjük az egészet. Beledobjuk a mungóbabcsírát, meglocsoljuk pár csepp szezámolajjal és fél lime levével. Aprított korianderrel és mogyoróval megszórva tálaljuk.

[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
A pad thai tálalása (Fotó: Street Kitchen)[/caption]

Az eredeti pad thai tészta csak a kezdet! A thai konyha jellegzetes édes-savanyú ízvilága számos isteni fogásban visszaköszönhet, legyen szó levesekről, egytálételekről vagy éppen grillhúsokról! Ha bejönnek a thai ízek, próbáljátok ki ezeket a kajákat is:

Thai grilltarja mangósalátával

Csirkés thai kuszkusz

Thai rizses hús

Ha tetszett az igazi pad thai receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept