Street Kitchen

Bablevessertéslapockával

Bableves sertéslapockával
bableves, sertéslapocka recept

Hozzávalók
400 g
tarkabab
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
2 db
babérlevél
600 g
sertéslapocka
0.5 mk
őrölt kömény
1.5 ek
fűszerpaprika
só, bors
1 ek
darált paprika
1 ek
pritaminpaprika-krém
2.5 l
víz
3 szál
sárgarépa
(120 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(120 g/szál)
0.25 db
zellergumó
(400 g/db)
3 szál
zellerzöld
2 csokor
petrezselyemzöld
2 tk
mustár
A tálaláshoz
6 - 8 ek
tejföl
6 szelet
kenyér

Elkészítés

A bableves sertéslapockával recept első lépéseként a babot 1 éjszakára beáztatjuk. Másnap zsírt melegítünk egy fazékban, hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon 6-8 percig dinszteljük a babérlevéllel együtt. Hozzáadjuk a kb. 2 cm-es kockákra vágott húst és erős hőfokon 2 percig pirítjuk.

Megszórjuk a köménnyel, a fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk és ízesítjük a darált paprikával, illetve a pritaminpaprikával. Átkeverjük, hozzáadjuk az áztatott, leszűrt babot, felöntjük a vízzel és közepes hőfokon addig főzzük, amíg a hús és a bab félkemény nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a hosszában felezett vagy negyedelt sárga- és fehérrépát (a répa vastagságától függően), a kb. 5 cm-es darabokra vágott zellergumót, a zellerzöldet, a petrezselymet, a mustárt, és közepes hőfokon addig főzzük, amíg a zöldségek és a hús teljesen meg nem puhul.

Tálalásnál tejfölt és friss kenyeret kínálunk mellé. 

bableves-serteslapockaval-2
Bableves sertéslapockával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 90 perc
  • Áztatás: 1 éjszaka

Még több izgalmas leves sertéslapockával:

Bakonyi betyárleves

Favágóleves

Palócleves gazdagon

www.streetkitchen.hu

A bableves már önmagában is egy igen jó leves. De egy kis lapocka még izgalmasabbá és tartalmasabbá teszi, utána pedig már csak egy kis édességre fogsz vágyni. Ha repetázol, akkor nem kizárt, hogy egy ágyra is szükséged lesz, úgy megtelít majd ez a leves.

Hozzávalók

6 főre
400 g
tarkabab
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
2 db
babérlevél
600 g
sertéslapocka
0.5 mk
őrölt kömény
1.5 ek
fűszerpaprika
só, bors
1 ek
darált paprika
1 ek
pritaminpaprika-krém
2.5 l
víz
3 szál
sárgarépa
(120 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(120 g/szál)
0.25 db
zellergumó
(400 g/db)
3 szál
zellerzöld
2 csokor
petrezselyemzöld
2 tk
mustár
A tálaláshoz
6 - 8 ek
tejföl
6 szelet
kenyér

A bableves sertéslapockával recept első lépéseként a babot 1 éjszakára beáztatjuk. Másnap zsírt melegítünk egy fazékban, hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon 6-8 percig dinszteljük a babérlevéllel együtt. Hozzáadjuk a kb. 2 cm-es kockákra vágott húst és erős hőfokon 2 percig pirítjuk.

Megszórjuk a köménnyel, a fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk és ízesítjük a darált paprikával, illetve a pritaminpaprikával. Átkeverjük, hozzáadjuk az áztatott, leszűrt babot, felöntjük a vízzel és közepes hőfokon addig főzzük, amíg a hús és a bab félkemény nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a hosszában felezett vagy negyedelt sárga- és fehérrépát (a répa vastagságától függően), a kb. 5 cm-es darabokra vágott zellergumót, a zellerzöldet, a petrezselymet, a mustárt, és közepes hőfokon addig főzzük, amíg a zöldségek és a hús teljesen meg nem puhul.

Tálalásnál tejfölt és friss kenyeret kínálunk mellé. 

bableves-serteslapockaval-2
Bableves sertéslapockával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 90 perc
  • Áztatás: 1 éjszaka

Még több izgalmas leves sertéslapockával:

Bakonyi betyárleves

Favágóleves

Palócleves gazdagon

Ha tetszett a Bableves sertéslapockával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept