A kolbászt 1 cm vastag karikákra vágjuk, és közepesen erős lángon kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Rászórjuk a tésztát, és felöntjük a vízzel. Amikor félig megpuhult a tészta, hozzáadjuk a konzervet is – ne csepegtessük le. Amikor megpuhult a tészta, lekapcsoljuk a tűzhelyet, és már tálalhatunk is: rakunk rá tejfölt, megszórjuk aprított lila hagymával, petrezselyemmel és borssal. Így sokkal szaftosabb lesz a végeredmény, mintha külön főznénk ki a tésztát, és utólag tennénk rá a szószt.

Elkészítési idő: 20 perc
Még több kevés mosogatással járó kaja:
Kolbászos-gombás-tejszínes egylábasos penne
Csirkés-gombás-krumplis chowder
Egylábasos fokhagymás-tejszínes-parmezános spagetti