Egyserpenyős kaják

Babos-kolbászosegytálétel

Babos-kolbászos egytálétel

Hozzávalók
150 g
szárazkolbász
1 fej
hagyma
(kb. 150 g)
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
180 g
penne tészta
700 ml
víz
2 konzerv
paradicsomos bab
(415 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
150 g
tejföl
0.5 fej
lila hagyma
(kb. 70 g)
1 csokor
friss petrezselyem
1 csipet
durvára őrölt bors

Elkészítés

A kolbászt 1 cm vastag karikákra vágjuk, és közepesen erős lángon kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Rászórjuk a tésztát, és felöntjük a vízzel. Amikor félig megpuhult a tészta, hozzáadjuk a konzervet is – ne csepegtessük le. Amikor megpuhult a tészta, lekapcsoljuk a tűzhelyet, és már tálalhatunk is: rakunk rá tejfölt, megszórjuk aprított lila hagymával, petrezselyemmel és borssal. Így sokkal szaftosabb lesz a végeredmény, mintha külön főznénk ki a tésztát, és utólag tennénk rá a szószt.

babos-kolbaszos-egytaletel
Babos-kolbászos egytálétel

Elkészítési idő: 20 perc

Még több kevés mosogatással járó kaja:

Kolbászos-gombás-tejszínes egylábasos penne

Csirkés-gombás-krumplis chowder

Egylábasos fokhagymás-tejszínes-parmezános spagetti

Sajtos-baconös zsemlében sült tükörtojás

Egyserpenyős kelbimbós-sütőtökös csirkecomb

www.streetkitchen.hu

A Villámgyors receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Csípem az egyszerű és laktató ételeket is, és ez pont olyan. Ráadásul akkor sem kell kétségbeesned, ha a mosogatás ősellenséged, ugyanis minden egy lábasban készül el.

Hozzávalók

2 főre
150 g
szárazkolbász
1 fej
hagyma
(kb. 150 g)
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
180 g
penne tészta
700 ml
víz
2 konzerv
paradicsomos bab
(415 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
150 g
tejföl
0.5 fej
lila hagyma
(kb. 70 g)
1 csokor
friss petrezselyem
1 csipet
durvára őrölt bors

A kolbászt 1 cm vastag karikákra vágjuk, és közepesen erős lángon kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Rászórjuk a tésztát, és felöntjük a vízzel. Amikor félig megpuhult a tészta, hozzáadjuk a konzervet is – ne csepegtessük le. Amikor megpuhult a tészta, lekapcsoljuk a tűzhelyet, és már tálalhatunk is: rakunk rá tejfölt, megszórjuk aprított lila hagymával, petrezselyemmel és borssal. Így sokkal szaftosabb lesz a végeredmény, mintha külön főznénk ki a tésztát, és utólag tennénk rá a szószt.

babos-kolbaszos-egytaletel
Babos-kolbászos egytálétel

Elkészítési idő: 20 perc

Még több kevés mosogatással járó kaja:

Kolbászos-gombás-tejszínes egylábasos penne

Csirkés-gombás-krumplis chowder

Egylábasos fokhagymás-tejszínes-parmezános spagetti

Sajtos-baconös zsemlében sült tükörtojás

Egyserpenyős kelbimbós-sütőtökös csirkecomb

Ha tetszett a Babos-kolbászos egytálétel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept