A szószhoz egy kis gyorsforralóban összemelegítjük a paradicsompürét, a ketchupot, a reszelt fokhagymát, a mézet és az ecetet. Hozzáadjuk a chilipelyhet, majd lassú tűzön 2-3 percig rotyogtatjuk, amíg sűrű, fényes mártogatós lesz, majd kicsit hűlni hagyjuk.
A virsliket először egy-egy szelet, hosszában kettévágott baconnel tekerjük körbe.
A leveles tésztát kihajtogatjuk, majd kb. fél cm széles csíkokra vágjuk, és ezekkel a csíkokkal is beburkoljuk a virsliket pólyaszerűen, hagyva egy kis rést a „szemeknek”. A kész múmiákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük felvert tojással, és 220 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük.
A megsült múmiák „szemeit” sajtkrémből pöttyözzük, és belenyomunk egy-egy egész fekete borsot. A kész hot dogokat a “véres” piros szósszal kínáljuk.
Baconösmúmiahotdog

Tökéletes Halloween-bulira, gyerekzsúrra vagy bármikorra, amikor valami jópofa, gyors és laktató nasit dobnál össze.
A baconös múmia hot dog az a fajta kajás poén, ami nemcsak viccesen néz ki, de baromi finom is – főleg ha szereted a ropogós bacont, a leveles tésztát, és a klasszikus virslis komfortkajákat.
@streetkitchenhu #szponzoralttartalom Baconös múmia hot dog #Samsung #SmartThings #SamsungBespoke #streetkitchen ♬ eredeti hang - streetkitchenhu
Hozzávalók
A hot doghoz
A kenéshez
Elkészítés
A szószhoz egy kis gyorsforralóban összemelegítjük a paradicsompürét, a ketchupot, a reszelt fokhagymát, a mézet és az ecetet. Hozzáadjuk a chilipelyhet, majd lassú tűzön 2-3 percig rotyogtatjuk, amíg sűrű, fényes mártogatós lesz, majd kicsit hűlni hagyjuk.
A virsliket először egy-egy szelet, hosszában kettévágott baconnel tekerjük körbe.
A leveles tésztát kihajtogatjuk, majd kb. fél cm széles csíkokra vágjuk, és ezekkel a csíkokkal is beburkoljuk a virsliket pólyaszerűen, hagyva egy kis rést a „szemeknek”. A kész múmiákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük felvert tojással, és 220 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük.
A megsült múmiák „szemeit” sajtkrémből pöttyözzük, és belenyomunk egy-egy egész fekete borsot. A kész hot dogokat a “véres” piros szósszal kínáljuk.

Ha előre elkészíted és csak később sütnéd, simán lefagyaszthatod nyersen is, majd forró sütőben kis plusz idővel megsütheted. Mellé jöhet ketchup, mustár, mézes-mustáros szósz, vagy valami erősebb csilis mártogatós.
Ez a kaja garantáltan mosolyt csal az arcokra, és olyan gyorsan fogy, hogy a második tepsi sütése közben már csak az illatok maradnak.
A baconös múmia hot dog mellett még ezeket készítsd el a halloweeni buliba!
Ha tetszett a baconös múmia hot dog receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



-Z0QNJh.webp)