Halloween

Baconösmúmiahotdog

Baconös múmia hot dog
Baconös múmia hot dog

Hozzávalók
1 ek
paradicsompüré
2 ek
ketchup
0.5 gerezd
fokhagyma
0.5 tk
méz
0.5 tk
almaecet
1 csipet
chilipehely
A hot doghoz
6 db
virsli
6 szelet
bacon
0.5 csomag
leveles tészta
(280 g-os kiszerelés)
1 ek
sajtkrém
12 szem
egész fekete bors
A kenéshez
1 db
tojás

Elkészítés
  1. A szószhoz egy kis gyorsforralóban összemelegítjük a paradicsompürét, a ketchupot, a reszelt fokhagymát, a mézet és az ecetet. Hozzáadjuk a chilipelyhet, majd lassú tűzön 2-3 percig rotyogtatjuk, amíg sűrű, fényes mártogatós lesz, majd kicsit hűlni hagyjuk.

  2. A virsliket először egy-egy szelet, hosszában kettévágott baconnel tekerjük körbe.

  3. A leveles tésztát kihajtogatjuk, majd kb. fél cm széles csíkokra vágjuk, és ezekkel a csíkokkal is beburkoljuk a virsliket pólyaszerűen, hagyva egy kis rést a „szemeknek”. A kész múmiákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük felvert tojással, és 220 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük.

  4. A megsült múmiák „szemeit” sajtkrémből pöttyözzük, és belenyomunk egy-egy egész fekete borsot. A kész hot dogokat a “véres” piros szósszal kínáljuk.


www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz
A Halloween támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Tökéletes Halloween-bulira, gyerekzsúrra vagy bármikorra, amikor valami jópofa, gyors és laktató nasit dobnál össze.

Hozzávalók

6 db-hoz
1 ek
paradicsompüré
2 ek
ketchup
0.5 gerezd
fokhagyma
0.5 tk
méz
0.5 tk
almaecet
1 csipet
chilipehely
A hot doghoz
6 db
virsli
6 szelet
bacon
0.5 csomag
leveles tészta
(280 g-os kiszerelés)
1 ek
sajtkrém
12 szem
egész fekete bors
A kenéshez
1 db
tojás

Elkészítés

  1. A szószhoz egy kis gyorsforralóban összemelegítjük a paradicsompürét, a ketchupot, a reszelt fokhagymát, a mézet és az ecetet. Hozzáadjuk a chilipelyhet, majd lassú tűzön 2-3 percig rotyogtatjuk, amíg sűrű, fényes mártogatós lesz, majd kicsit hűlni hagyjuk.

  2. A virsliket először egy-egy szelet, hosszában kettévágott baconnel tekerjük körbe.

  3. A leveles tésztát kihajtogatjuk, majd kb. fél cm széles csíkokra vágjuk, és ezekkel a csíkokkal is beburkoljuk a virsliket pólyaszerűen, hagyva egy kis rést a „szemeknek”. A kész múmiákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük felvert tojással, és 220 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük.

  4. A megsült múmiák „szemeit” sajtkrémből pöttyözzük, és belenyomunk egy-egy egész fekete borsot. A kész hot dogokat a “véres” piros szósszal kínáljuk.


Baconös múmia hot dog
Baconös múmia hot dog (Fotó: Street Kitchen)

Ha előre elkészíted és csak később sütnéd, simán lefagyaszthatod nyersen is, majd forró sütőben kis plusz idővel megsütheted. Mellé jöhet ketchup, mustár, mézes-mustáros szósz, vagy valami erősebb csilis mártogatós.

Ez a kaja garantáltan mosolyt csal az arcokra, és olyan gyorsan fogy, hogy a második tepsi sütése közben már csak az illatok maradnak.

A baconös múmia hot dog mellett még ezeket készítsd el a halloweeni buliba!

Halloweeni tiramisu

Rémisztően cuki túrótorta halloweenre

Halloweeni csirkés-sajtos partifalat

Ha tetszett a baconös múmia hot dog receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése