Bár a bacon nem kifejezetten az ázsiai konyha eleme, egy tojásos rizsbe keverve egészen elképesztő ízeket produkál. A szójaszószos tojásos rizs elkészítéséhez a bacont felcsíkozzuk, és egy lábasban, közepesen erős lángon kisütjük a zsírját, majd kiszedjük egy kis tálba. A visszamaradt zsírra szórjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a rizst, és kb. 1 percig pirítjuk, majd felöntjük 500 ml vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és kevergetés nélkül puhára főzzük a rizst, hogy az összes vizet magába szívja.
Ha megfőtt, hozzáadjuk a szezámolajat és a szójaszószt, majd rácsurgatjuk a felvert tojást, további 2 percig pirítjuk, majd elzárjuk a tűzhelyet, és hozzáadjuk a fagyasztott borsót. Lefedjük, és hagyjuk 4-5 percig állni, hogy a forró gőzben a borsó is megpuhuljon. Végül hozzákeverjük a korábban lepirított bacont, és már tálalhatunk is.
Tányérba szedjük a rizst, megszórjuk friss petrezselyemmel, és lime-gerezdekkel tálaljuk.

Elkészítési idő: 20 perc