Gyors tészták

Barackos-mákosgnocchi

Barackos-mákos gnocchi

Hozzávalók
40 g
vaj
400 g
bolti gnocchi
4 db
friss sárgabarack
1 ek
kristálycukor
20 g
darált mák
20 g
porcukor
2 ek
baracklekvár

Elkészítés

A barackos-mákos gnocchi elkészítéséhez egy lábosban vizet forralunk, sót teszünk bele, és 2 perc alatt kifőzzük a gnocchit. Leszűrjük, egy tálba borítjuk, rátesszük a vajat és frissen tartó fóliával letakarjuk tálalásig. 

A barackot félbevágjuk, a magját eltávolítjuk, és a vágott felületével belemártjuk a kristálycukorba. Közepes hőmérsékletű serpenyőben kissé megkaramellizáljuk a sárgabarackot, és ezt is félretesszük tálalásig. A darált mákot egy tálban összekeverjük a porcukorral. 

A vajas gnocchit tányérba szedjük, megszórjuk a mákos keverékkel, tetszőlegesen teszünk rá a baracklekvárból és megpakoljuk a karamellizált sárgabarackokkal. Ha valaki igényli, meghintheti még porcukorral, és már mehet is a bendőbe.

barackos-makos-gnocchi-3
Barackos-mákos gnocchi (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

A gnocchi egy méltatlanul háttérbe szorult tészta, pedig szuper édes kajákat lehet belőle kihozni, nem csak olaszos stílusban, paradicsommal működik. Jöjjön is néhány példátlanul király recept:

Aranygaluska gnocchi

Citromos-ricottás gnocchi

Mákos gnocchi vaníliapudinggal

www.streetkitchen.hu

Gnocchiból nemcsak sós ételeket tudunk rittyenteni, hanem brutál finom desszertet is kihozhatunk belőle, gondoljunk csak a magyar burgonyanudlira. Tehát legyünk bátrak és kísérletezzünk! Ha mindezt megkoronázzuk némi mákkal és sárgabarackkal, maga lesz a mennyország.

Hozzávalók

2 főre
40 g
vaj
400 g
bolti gnocchi
4 db
friss sárgabarack
1 ek
kristálycukor
20 g
darált mák
20 g
porcukor
2 ek
baracklekvár

A barackos-mákos gnocchi elkészítéséhez egy lábosban vizet forralunk, sót teszünk bele, és 2 perc alatt kifőzzük a gnocchit. Leszűrjük, egy tálba borítjuk, rátesszük a vajat és frissen tartó fóliával letakarjuk tálalásig. 

A barackot félbevágjuk, a magját eltávolítjuk, és a vágott felületével belemártjuk a kristálycukorba. Közepes hőmérsékletű serpenyőben kissé megkaramellizáljuk a sárgabarackot, és ezt is félretesszük tálalásig. A darált mákot egy tálban összekeverjük a porcukorral. 

A vajas gnocchit tányérba szedjük, megszórjuk a mákos keverékkel, tetszőlegesen teszünk rá a baracklekvárból és megpakoljuk a karamellizált sárgabarackokkal. Ha valaki igényli, meghintheti még porcukorral, és már mehet is a bendőbe.

barackos-makos-gnocchi-3
Barackos-mákos gnocchi (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

A gnocchi egy méltatlanul háttérbe szorult tészta, pedig szuper édes kajákat lehet belőle kihozni, nem csak olaszos stílusban, paradicsommal működik. Jöjjön is néhány példátlanul király recept:

Aranygaluska gnocchi

Citromos-ricottás gnocchi

Mákos gnocchi vaníliapudinggal

Ha tetszett a Barackos-mákos gnocchi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept