A baracksalsás csirkemellhez összekeverjük az olajat, a lime levét, az apróra vágott fokhagymát, a szójaszószt, a szemes mustárt és a chilipelyhet, és beletesszük a keverékbe a húst, majd 30-40 percre vagy akár egy éjszakára is a hűtőbe tesszük pácolódni. (A szójaszósz kellően sós, ezért nem sózzuk pluszban.)
A salsához a barackokat kettévágjuk, kimagozzuk, majd egy grillserpenyőben, a vágott felükkel lefelé, pár perc alatt lepirítjuk. Közben apróra vágjuk a lila hagymát, egy tálba tesszük, belereszeljük a lime héját, és belefacsarjuk a levét is, hozzáadjuk a chilipelyhet és a felaprított koriandert, majd mehet bele só, bors és olívaolaj. A tálaláshoz félrerakhatunk pár szebben megpirult barackot, a többit pedig apróra vágjuk, és az alapba dobjuk, majd összekeverjük, és hűtőbe tesszük tálalásig.
A csirkét a pihentetés után grillserpenyőben, magasabb lángon, oldalanként pár perc alatt megsütjük. Közben összekeverjük a kétféle salátát, majd sózzuk, borsozzuk, leöntjük az olívaolajjal és a balzsamecettel, majd összeforgatjuk, és rádobjuk a félbevágott koktélparadicsomokat, és megszórjuk tökmaggal.
A csirkemellet a salsával és a salátával tálaljuk.

Előkészítési idő: 15 perc (plusz min. 40 perc pácolás)
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Összesen: kb. 45 perc ( plusz a pácolás)