Húsételek

Barnasöröshúsgolyó

Barna sörös húsgolyó

Hozzávalók
1 ek
vaj
(30 g)
600 g
darált sertéshús
10 g
5 g
bors
5 g
szárított petrezselyem
5 g
szerecsendió
5 g
1 ek
sűrített paradicsom
3 ek
worcester szósz
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
méz
2 tk
mustár
300 ml
barna sör
300 ml
marhahús alaplé
500 g
rigatoni tészta
150 g
kemény sajt ízlés szerint
(mi parmezánt használtunk)

Elkészítés

A húst egy mély tálban átgyúrjuk, hozzáadjuk a fűszereket, a sűrített paradicsomot, és jól átkeverjük. Minimum 1-2 órára hűtőbe tesszük, de a legjobb az, ha előző este megcsináljuk, és egész éjszaka a hűtőben pihen.

A húsból nagyobb húsgolyókat formázunk, majd előveszünk egy mély serpenyőt, amit felhevítünk, és felolvasztjuk benne a vajat. A húsgolyókat beletesszük és alaposan körbepirítjuk. Ezután meglocsoljuk a worchester szósszal, rányomunk 2 gerezd fokhagymát, meglocsoljuk a mézzel, rákanalazzuk a mustárt, alaposan megborsozzuk, majd ráöntjük a sört és az alaplé felét. 

Kb. 30 percig főzzük, amíg elkezd besűrűsödni. Tipp: ha sűrűbb szaftot szeretnétek, a legvégén nyugodtan elkeverhettek benne 1 evőkanál vízben oldott  keményítőt is, ezzel viszont további 3-5 percet forralni kell.

A tésztát a dobozon leírtak szerint sós, lobogó forró vízben kifőzzük. Egy mély tálba szedjük, ráöntjük a húsgolyókat, és jól összekeverjük, majd ráöntjük a maradék alaplevet is, és állni hagyjuk 10 percet tálalás előtt.

Tetszőleges reszelt, kemény sajttal tálaljuk.

barna sörös húsgolyó
Barna sörös húsgolyó

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Tepsis húsgolyós penne

Joghurtos-currys húsgolyó rizzsel

Tejszínes-marhahúsgolyós spagetti

www.streetkitchen.hu

Ez egy kis olasz-angol crossover recept. Sok időbe és sok főzésbe került, mire elérte a végleges formáját, de szerintem megérte. Ha picit másra vágytok, mint a hagyományos húsgolyós spagetti (ahogy az angolok hívják: SpagBol – azaz spaghetti bolognese), akkor tegyetek vele egy próbát. Szerintem nem fogtok csalódni!

Hozzávalók

4 főre
1 ek
vaj
(30 g)
600 g
darált sertéshús
10 g
5 g
bors
5 g
szárított petrezselyem
5 g
szerecsendió
5 g
1 ek
sűrített paradicsom
3 ek
worcester szósz
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
méz
2 tk
mustár
300 ml
barna sör
300 ml
marhahús alaplé
500 g
rigatoni tészta
150 g
kemény sajt ízlés szerint
(mi parmezánt használtunk)

A húst egy mély tálban átgyúrjuk, hozzáadjuk a fűszereket, a sűrített paradicsomot, és jól átkeverjük. Minimum 1-2 órára hűtőbe tesszük, de a legjobb az, ha előző este megcsináljuk, és egész éjszaka a hűtőben pihen.

A húsból nagyobb húsgolyókat formázunk, majd előveszünk egy mély serpenyőt, amit felhevítünk, és felolvasztjuk benne a vajat. A húsgolyókat beletesszük és alaposan körbepirítjuk. Ezután meglocsoljuk a worchester szósszal, rányomunk 2 gerezd fokhagymát, meglocsoljuk a mézzel, rákanalazzuk a mustárt, alaposan megborsozzuk, majd ráöntjük a sört és az alaplé felét. 

Kb. 30 percig főzzük, amíg elkezd besűrűsödni. Tipp: ha sűrűbb szaftot szeretnétek, a legvégén nyugodtan elkeverhettek benne 1 evőkanál vízben oldott  keményítőt is, ezzel viszont további 3-5 percet forralni kell.

A tésztát a dobozon leírtak szerint sós, lobogó forró vízben kifőzzük. Egy mély tálba szedjük, ráöntjük a húsgolyókat, és jól összekeverjük, majd ráöntjük a maradék alaplevet is, és állni hagyjuk 10 percet tálalás előtt.

Tetszőleges reszelt, kemény sajttal tálaljuk.

barna sörös húsgolyó
Barna sörös húsgolyó

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Tepsis húsgolyós penne

Joghurtos-currys húsgolyó rizzsel

Tejszínes-marhahúsgolyós spagetti

Ha tetszett a Barna sörös húsgolyó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept