Alapreceptek

Bazsalikomosmálnalekvár

Bazsalikomos málnalekvár

Hozzávalók
1 kg
friss málna
300 g
cukor
1 db
citrom
1 csokor
friss bazsalikom

Elkészítés

A málnát megmossuk, és egy lábasba rakjuk a cukorral, a citrom kifacsart levével és lereszelt héjával együtt. 7-8 percig rotyogtatjuk, majd beledobjuk a bazsalikomleveleket, és leturmixoljuk.

Egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk, visszarakjuk a tűzhelyre, és további 2 percig főzzük. Tiszta üvegbe tesszük, rázárjuk a fedőt, és hagyjuk kihűlni. 2-3 hétig eláll a hűtőben a lekvárunk.

  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Hűtés: 60 perc
  • Összesen: 75 perc
bazsalikomos málnalekvár
Bazsalikomos málnalekvár

Még több fincsi lekvár:

Sárgabaracklekvár

Gyömbéres meggylekvár

www.streetkitchen.hu

Itt a málnaszezon, és ahogy az epernek, úgy a málnának is csodásan áll a bazsalikom.

Hozzávalók

1 db 750 ml-es üveghez:
1 kg
friss málna
300 g
cukor
1 db
citrom
1 csokor
friss bazsalikom

A málnát megmossuk, és egy lábasba rakjuk a cukorral, a citrom kifacsart levével és lereszelt héjával együtt. 7-8 percig rotyogtatjuk, majd beledobjuk a bazsalikomleveleket, és leturmixoljuk.

Egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk, visszarakjuk a tűzhelyre, és további 2 percig főzzük. Tiszta üvegbe tesszük, rázárjuk a fedőt, és hagyjuk kihűlni. 2-3 hétig eláll a hűtőben a lekvárunk.

  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Hűtés: 60 perc
  • Összesen: 75 perc
bazsalikomos málnalekvár
Bazsalikomos málnalekvár

Még több fincsi lekvár:

Sárgabaracklekvár

Gyömbéres meggylekvár

Ha tetszett a Bazsalikomos málnalekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept