Fantasztikus desszertek

Bécsifánk

Bécsi fánk

Hozzávalók
170 ml
meleg tej
15 g
friss élesztő
350 g
liszt
2 db
tojássárgája
60 g
cukor
1 csipet
30 g
puha vaj
1 tk
reszelt narancshéj
bő olaj a sütéshez
A tetejére
200 g
étcsoki
1 csapott ek
kakaópor
2 tk
porcukor
6 ek
kókuszreszelék

Elkészítés

A bécsi fánk tésztájához a tejbe morzsoljuk az élesztőt, és hozzáadjuk a többi alapanyagot. 7-8 perc alatt kidagasztjuk, majd lefedve a duplájára kelesztjük. Ezután átgyúrjuk, és 3-3,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. 10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és letakarva kelesztjük a fánkokat még 20 percet. 160 fokos bő olajban, oldalanként 3-4 perc alatt készre sütjük, majd papírtörlőre szedjük, és hagyjuk őket kihűlni.

Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk, belekeverjük a kakaóport és a porcukrot. A kisült fánkokat belemártjuk a csokiba, majd a kókuszreszelékbe. Tálalás előtt hűtőbe tehetjük, hogy kicsit rádermedjen a csoki, de ha nem bírjátok kivárni, akkor egyből is fogyasztható.

becsi-fank
Bécsi fánk
  • Előkészítés: 10 perc
  • Kelesztés: 80 perc
  • Sütés: 20 perc
  • Összesen: 110 perc

Még több fánkrecept a Street Kitchen oldalán:

Sütőben sült banános fánk

Cukormentes mogyorós ekler fánk

Cukormentes csörögefánk

Castagnole, a megúszósabb fánk

www.streetkitchen.hu

Bár valószínűleg ennek a fánknak semmi köze nincs Ausztria fővárosához, Bécshez, kiskoromban, Nyíregyházán a boltban így hívták a csokiba és kókuszba mártott fánkot. És nagyon-nagyon szerettük. Remélem, ti is fogjátok!

Hozzávalók

6 darabhoz
170 ml
meleg tej
15 g
friss élesztő
350 g
liszt
2 db
tojássárgája
60 g
cukor
1 csipet
30 g
puha vaj
1 tk
reszelt narancshéj
bő olaj a sütéshez
A tetejére
200 g
étcsoki
1 csapott ek
kakaópor
2 tk
porcukor
6 ek
kókuszreszelék

A bécsi fánk tésztájához a tejbe morzsoljuk az élesztőt, és hozzáadjuk a többi alapanyagot. 7-8 perc alatt kidagasztjuk, majd lefedve a duplájára kelesztjük. Ezután átgyúrjuk, és 3-3,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. 10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és letakarva kelesztjük a fánkokat még 20 percet. 160 fokos bő olajban, oldalanként 3-4 perc alatt készre sütjük, majd papírtörlőre szedjük, és hagyjuk őket kihűlni.

Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk, belekeverjük a kakaóport és a porcukrot. A kisült fánkokat belemártjuk a csokiba, majd a kókuszreszelékbe. Tálalás előtt hűtőbe tehetjük, hogy kicsit rádermedjen a csoki, de ha nem bírjátok kivárni, akkor egyből is fogyasztható.

becsi-fank
Bécsi fánk
  • Előkészítés: 10 perc
  • Kelesztés: 80 perc
  • Sütés: 20 perc
  • Összesen: 110 perc

Még több fánkrecept a Street Kitchen oldalán:

Sütőben sült banános fánk

Cukormentes mogyorós ekler fánk

Cukormentes csörögefánk

Castagnole, a megúszósabb fánk

Ha tetszett a Bécsi fánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept