Szendvics rovat

BLTburger

BLT burger

Hozzávalók
A ragacsos baconhöz
4 szelet
bacon
1 fej
salottahagyma
(60 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
100 ml
juharszirup
1 tk
10%-os ételecet
2 ek
édes chiliszósz
A húspogácsához
300 g
darált marhahús
2 ek
worcestershire-szósz
2 ek
étolaj
só, bors
4 szelet
cheddar sajt
A szószhoz
2 ek
ketchup
1 ek
mustár
2 ek
majonéz
Az összeállításhoz
1 ek
vaj
2 db
hamburgerzsemle
4 levél
fodros saláta
2 karika
paradicsom

Elkészítés

Így készül a BLT burger.

A bacon zsírját egy serpenyőben, közepes hőfokon kb. 4 perc alatt kisütjük, majd a megpirult szeleteket félretesszük. A visszamaradt zsíron megpirítjuk a finomra vágott salotta- és fokhagymát. Felöntjük a juharsziruppal, majd fél perc forralás után hozzáadjuk az ecetet és az édes chiliszószt is. Visszatesszük a baconöket a serpenyőbe, és közepes hőfokon besűrítjük az egészet – ez kb. 1 perc. Amikor a szirup szépen rátapad a baconre, kivesszük és ismét félretesszük tálalásig. 

A darált húsban elkeverjük a Worcestershire-szószt. Olajat melegítünk egy serpenyőben. A húsból 2 egyforma gombócot formázunk, majd beletesszük a serpenyőbe, egy lapos eszközzel kb. 0,5 centi vastagságúra préseljük a húst, és a kívánt készültségi foktól függően oldalanként 1-3 perc alatt megsütjük. Amikor megfordítottuk a húst, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a szeletelt cheddar sajtot, majd egy másik serpenyővel vagy fedővel lefedjük, hogy a keletkező hőtől ráolvadjon a sajt. 

A szószhoz egy tálban összekeverjük a ketchupot, a mustárt és a majonézt. 

Vajat olvasztunk abban a serpenyőben, amiben a hús is sült, majd a félbevágott zsemlék mindkét oldalát kb. 1 perc alatt kissé megpirítjuk. Megkenjük a zsemle alját a szósszal, rátesszük fodros salátaleveleket, majd a húst, a bacont és egy karika paradicsomot. Végül a zsemlék tetejét is megkenjük a szósszal, és befedjük vele a hamburgereket.

blt-burger-8
BLT burger (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Próbáld ki ezeket is!

Ütős csirkés taco guacamoléval

Zseniális halas taco

Tacoburger

www.streetkitchen.hu

A Szendvics rovat támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Vannak dolgok, amiket nem szükséges túlgondolni. Egy kis bacon, saláta, paradicsom, egy kellemesen ízesített húspogácsa, és már kész is a szuper, ütős nyári partikaja, amitől egészen biztos minden haverod odáig lesz.

Hozzávalók

2 főre
A ragacsos baconhöz
4 szelet
bacon
1 fej
salottahagyma
(60 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
100 ml
juharszirup
1 tk
10%-os ételecet
2 ek
édes chiliszósz
A húspogácsához
300 g
darált marhahús
2 ek
worcestershire-szósz
2 ek
étolaj
só, bors
4 szelet
cheddar sajt
A szószhoz
2 ek
ketchup
1 ek
mustár
2 ek
majonéz
Az összeállításhoz
1 ek
vaj
2 db
hamburgerzsemle
4 levél
fodros saláta
2 karika
paradicsom

Így készül a BLT burger.

A bacon zsírját egy serpenyőben, közepes hőfokon kb. 4 perc alatt kisütjük, majd a megpirult szeleteket félretesszük. A visszamaradt zsíron megpirítjuk a finomra vágott salotta- és fokhagymát. Felöntjük a juharsziruppal, majd fél perc forralás után hozzáadjuk az ecetet és az édes chiliszószt is. Visszatesszük a baconöket a serpenyőbe, és közepes hőfokon besűrítjük az egészet – ez kb. 1 perc. Amikor a szirup szépen rátapad a baconre, kivesszük és ismét félretesszük tálalásig. 

A darált húsban elkeverjük a Worcestershire-szószt. Olajat melegítünk egy serpenyőben. A húsból 2 egyforma gombócot formázunk, majd beletesszük a serpenyőbe, egy lapos eszközzel kb. 0,5 centi vastagságúra préseljük a húst, és a kívánt készültségi foktól függően oldalanként 1-3 perc alatt megsütjük. Amikor megfordítottuk a húst, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a szeletelt cheddar sajtot, majd egy másik serpenyővel vagy fedővel lefedjük, hogy a keletkező hőtől ráolvadjon a sajt. 

A szószhoz egy tálban összekeverjük a ketchupot, a mustárt és a majonézt. 

Vajat olvasztunk abban a serpenyőben, amiben a hús is sült, majd a félbevágott zsemlék mindkét oldalát kb. 1 perc alatt kissé megpirítjuk. Megkenjük a zsemle alját a szósszal, rátesszük fodros salátaleveleket, majd a húst, a bacont és egy karika paradicsomot. Végül a zsemlék tetejét is megkenjük a szósszal, és befedjük vele a hamburgereket.

blt-burger-8
BLT burger (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Próbáld ki ezeket is!

Ütős csirkés taco guacamoléval

Zseniális halas taco

Tacoburger

Ha tetszett a blt burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése