Szendvics

BLTburger

BLT burger

Hozzávalók
1 ek
vaj
A ragacsos baconhöz
4 szelet
bacon
1 fej
salottahagyma
(60 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
100 ml
juharszirup
1 tk
10%-os ételecet
2 ek
édes chiliszósz
A húspogácsához
300 g
darált marhahús
2 ek
worcestershire-szósz
2 ek
étolaj
só, bors
4 szelet
cheddar sajt
A szószhoz
2 ek
ketchup
1 ek
mustár
2 ek
majonéz
Az összeállításhoz
2 db
hamburgerzsemle
4 levél
fodros saláta
2 karika
paradicsom

Elkészítés

Így készül a BLT burger.

A bacon zsírját egy serpenyőben, közepes hőfokon kb. 4 perc alatt kisütjük, majd a megpirult szeleteket félretesszük. A visszamaradt zsíron megpirítjuk a finomra vágott salotta- és fokhagymát. Felöntjük a juharsziruppal, majd fél perc forralás után hozzáadjuk az ecetet és az édes chiliszószt is. Visszatesszük a baconöket a serpenyőbe, és közepes hőfokon besűrítjük az egészet – ez kb. 1 perc. Amikor a szirup szépen rátapad a baconre, kivesszük és ismét félretesszük tálalásig. 

A darált húsban elkeverjük a Worcestershire-szószt. Olajat melegítünk egy serpenyőben. A húsból 2 egyforma gombócot formázunk, majd beletesszük a serpenyőbe, egy lapos eszközzel kb. 0,5 centi vastagságúra préseljük a húst, és a kívánt készültségi foktól függően oldalanként 1-3 perc alatt megsütjük. Amikor megfordítottuk a húst, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a szeletelt cheddar sajtot, majd egy másik serpenyővel vagy fedővel lefedjük, hogy a keletkező hőtől ráolvadjon a sajt. 

A szószhoz egy tálban összekeverjük a ketchupot, a mustárt és a majonézt. 

Vajat olvasztunk abban a serpenyőben, amiben a hús is sült, majd a félbevágott zsemlék mindkét oldalát kb. 1 perc alatt kissé megpirítjuk. Megkenjük a zsemle alját a szósszal, rátesszük fodros salátaleveleket, majd a húst, a bacont és egy karika paradicsomot. Végül a zsemlék tetejét is megkenjük a szósszal, és befedjük vele a hamburgereket.

blt-burger-8
BLT burger (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Próbáld ki ezeket is!

Ütős csirkés taco guacamoléval

Zseniális halas taco

Tacoburger

www.streetkitchen.hu

Vannak dolgok, amiket nem szükséges túlgondolni. Egy kis bacon, saláta, paradicsom, egy kellemesen ízesített húspogácsa, és már kész is a szuper, ütős nyári partikaja, amitől egészen biztos minden haverod odáig lesz.

Hozzávalók

2 főre
1 ek
vaj
A ragacsos baconhöz
4 szelet
bacon
1 fej
salottahagyma
(60 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
100 ml
juharszirup
1 tk
10%-os ételecet
2 ek
édes chiliszósz
A húspogácsához
300 g
darált marhahús
2 ek
worcestershire-szósz
2 ek
étolaj
só, bors
4 szelet
cheddar sajt
A szószhoz
2 ek
ketchup
1 ek
mustár
2 ek
majonéz
Az összeállításhoz
2 db
hamburgerzsemle
4 levél
fodros saláta
2 karika
paradicsom

Így készül a BLT burger.

A bacon zsírját egy serpenyőben, közepes hőfokon kb. 4 perc alatt kisütjük, majd a megpirult szeleteket félretesszük. A visszamaradt zsíron megpirítjuk a finomra vágott salotta- és fokhagymát. Felöntjük a juharsziruppal, majd fél perc forralás után hozzáadjuk az ecetet és az édes chiliszószt is. Visszatesszük a baconöket a serpenyőbe, és közepes hőfokon besűrítjük az egészet – ez kb. 1 perc. Amikor a szirup szépen rátapad a baconre, kivesszük és ismét félretesszük tálalásig. 

A darált húsban elkeverjük a Worcestershire-szószt. Olajat melegítünk egy serpenyőben. A húsból 2 egyforma gombócot formázunk, majd beletesszük a serpenyőbe, egy lapos eszközzel kb. 0,5 centi vastagságúra préseljük a húst, és a kívánt készültségi foktól függően oldalanként 1-3 perc alatt megsütjük. Amikor megfordítottuk a húst, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a szeletelt cheddar sajtot, majd egy másik serpenyővel vagy fedővel lefedjük, hogy a keletkező hőtől ráolvadjon a sajt. 

A szószhoz egy tálban összekeverjük a ketchupot, a mustárt és a majonézt. 

Vajat olvasztunk abban a serpenyőben, amiben a hús is sült, majd a félbevágott zsemlék mindkét oldalát kb. 1 perc alatt kissé megpirítjuk. Megkenjük a zsemle alját a szósszal, rátesszük fodros salátaleveleket, majd a húst, a bacont és egy karika paradicsomot. Végül a zsemlék tetejét is megkenjük a szósszal, és befedjük vele a hamburgereket.

blt-burger-8
BLT burger (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Próbáld ki ezeket is!

Ütős csirkés taco guacamoléval

Zseniális halas taco

Tacoburger

Ha tetszett a BLT burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept