Megúszós kaják

Borsóscsirkemell

Borsós csirkemell

Hozzávalók
250 g
csirkemellfilé
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 ek
olaj
só, bors
1 tk
fokhagymapor
1 tk
1 mk
füstölt pirospaprika
150 ml
víz
300 g
fagyasztott zöldborsó
1 tk
friss citromlé
1 tk
keményítő + 2 tk víz
A körethez
300 g
burgonya
2 ek
olivaolaj
só, bors
30 g
vaj
200 ml
habtejszín

Elkészítés

A borsós csirkemell egy egyszerű, de nagyon ízgazdag étel, és rohanós napokon tökéletes ebéd vagy vacsora lehet. Első lépésnek a csirkemellet kis kockákra, a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Egy edényben a vaj-olaj keveréken, közepesen erős lángon üvegesre pirítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd a húst rádobjuk, és további 4-5 percig pirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fokhagymaporral, a majorannával és a füstölt paprikával, elkeverjük, és felöntjük a vízzel.

Ha majdnem teljesen elpárolgott a folyadék, rádobjuk a zöldborsót, és ha már nagyjából kiolvadt, meglocsoljuk a citromlével. Felöntjük a tejszínnel, beforraljuk, majd a vízzel kikevert keményítővel sűrítjük. A körethez a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és egy tepsiben összeforgatjuk olivaolajjal sóval és borssal. 180 fokos sütőben 40 perc alatt aranybarnára sütjük. 

  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 40 perc
Borsós csirkemell tepsiben sült krumplival
Borsós csirkemell tepsiben sült krumplival (Fotó: Street Kitchen)

Csirkemell receptekből nincs hiány, íme néhány a Street Kitchen oldaláról:

Lajos-féle csirkés Cézár-saláta

Zellerkrémes-csirkés rizottó dióval

Bakonyi csirkés gnocchi

www.streetkitchen.hu

Gyors, tápláló hétköznap esti vacsi, a köretet bátran variáljátok hozzá!

Hozzávalók

2 főre
250 g
csirkemellfilé
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 ek
olaj
só, bors
1 tk
fokhagymapor
1 tk
1 mk
füstölt pirospaprika
150 ml
víz
300 g
fagyasztott zöldborsó
1 tk
friss citromlé
1 tk
keményítő + 2 tk víz
A körethez
300 g
burgonya
2 ek
olivaolaj
só, bors
30 g
vaj
200 ml
habtejszín

A borsós csirkemell egy egyszerű, de nagyon ízgazdag étel, és rohanós napokon tökéletes ebéd vagy vacsora lehet. Első lépésnek a csirkemellet kis kockákra, a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Egy edényben a vaj-olaj keveréken, közepesen erős lángon üvegesre pirítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd a húst rádobjuk, és további 4-5 percig pirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fokhagymaporral, a majorannával és a füstölt paprikával, elkeverjük, és felöntjük a vízzel.

Ha majdnem teljesen elpárolgott a folyadék, rádobjuk a zöldborsót, és ha már nagyjából kiolvadt, meglocsoljuk a citromlével. Felöntjük a tejszínnel, beforraljuk, majd a vízzel kikevert keményítővel sűrítjük. A körethez a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és egy tepsiben összeforgatjuk olivaolajjal sóval és borssal. 180 fokos sütőben 40 perc alatt aranybarnára sütjük. 

  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 40 perc
Borsós csirkemell tepsiben sült krumplival
Borsós csirkemell tepsiben sült krumplival (Fotó: Street Kitchen)

Csirkemell receptekből nincs hiány, íme néhány a Street Kitchen oldaláról:

Lajos-féle csirkés Cézár-saláta

Zellerkrémes-csirkés rizottó dióval

Bakonyi csirkés gnocchi

Ha tetszett a Borsós csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept