A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós forró vízben addig főzzük, amíg már elkezd puhulni, de még kemény, ekkor leszűrjük.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy nagy serpenyőben kisütjük a zsírját, majd a szalonnapörcöket kiszedjük és félretesszük.
A fennmaradó zsíron, magas lángon aranybarnára pirítjuk a 3-4 cm-es kockákra vágott húst, majd ezt is félretesszük.
A húsos szalonnás zsíron lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzárakjuk a zúzott fokhagymát is, és további 2 percig pirítjuk. Visszarakjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a pirospaprikát, majd kevés vízzel vagy alaplével felöntve, lefedve, lassú tűzön puhára pároljuk kb. 40 perc alatt, addig, amíg a hús megpuhul.
Ezalatt forró, bő olajban kisütjük az előfőzött burgonyát. Nézzük meg, hogy minden víz lecsöpögött-e róla, mert ha nem, akkor köpködni fog az olaj.
Ha a hús megpuhult, hozzákeverjük a zöldborsót is, és további 2 percig főzzük.
Ha elkészült, hozzáadjuk a ropogós sült krumplit, óvatosan átforgatjuk, és friss, apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Brassóiaprópecsenyemarhából
Tudom-tudom, mindenki mást rak bele, és mindenki máshogy csinálja. Én most ezt a verziót készítettem el, egyik kedves kollégánk, Timi kérésére még zöldborsó is került bele, és egy kis plusz, hogy ez bizony marhából készült!
A brassói aprópecsenye marhából? Ó, igen! A hagyományos brassói fűszeres alapja remekül passzol a marhához is. A krumpli ropogósra sül, a szaft pedig tökéletesen bevonja a húst és a zöldségeket. Nem bonyolult étel, de pont ez a szépsége: egyszerű hozzávalókból igazi, melengető ízű fogás születik.
Hozzávalók
Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós forró vízben addig főzzük, amíg már elkezd puhulni, de még kemény, ekkor leszűrjük.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy nagy serpenyőben kisütjük a zsírját, majd a szalonnapörcöket kiszedjük és félretesszük.
A fennmaradó zsíron, magas lángon aranybarnára pirítjuk a 3-4 cm-es kockákra vágott húst, majd ezt is félretesszük.
A húsos szalonnás zsíron lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzárakjuk a zúzott fokhagymát is, és további 2 percig pirítjuk. Visszarakjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a pirospaprikát, majd kevés vízzel vagy alaplével felöntve, lefedve, lassú tűzön puhára pároljuk kb. 40 perc alatt, addig, amíg a hús megpuhul.
Ezalatt forró, bő olajban kisütjük az előfőzött burgonyát. Nézzük meg, hogy minden víz lecsöpögött-e róla, mert ha nem, akkor köpködni fog az olaj.
Ha a hús megpuhult, hozzákeverjük a zöldborsót is, és további 2 percig főzzük.
Ha elkészült, hozzáadjuk a ropogós sült krumplit, óvatosan átforgatjuk, és friss, apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

A brassói aprópecsenye az egyik legnagyobb klasszikus, amit mindenki ismer, de marhából készítve teljesen új szintre emelkedik. A szaftos, omlós marhahús egészen más karaktert ad az ételnek, mint a hagyományos verzió. A marhahústól mélyebb, gazdagabb lesz az étel íze, ami ilyenkor, ősszel kifejezetten jól tud esni.
Ha egy kicsit szeretnél eltérni a megszokottól, mindenképp próbáld ki ezt a változatot is! Nemcsak tartalmasabb, hanem karakteresebb is, mint a klasszik brassói.
A brassói aprópecsenye marhából is nagyon jól működik, de van még bőven marhahúsos receptünk, és nem vagyunk restek megosztani veletek! :)
Kelkáposzta-főzelék marhahúsgolyóval
Marhahúsos thai green curry sáfrányos szeklicés jázminrizzsel
Ha tetszett a brassói aprópecsenye marhából receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!