Húsételek

Brokkolis-csirkéssajtoscobbler

Brokkolis-csirkés sajtos cobbler

Hozzávalók
A raguhoz
500 g
csirkemell
150 g
bacon
1 fej
brokkoli
3 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 mk
őrölt szerecsendió
1 tk
keményítő
A sajtos cobblerhez
400 g
liszt
200 g
vörös cheddar sajt
2 db
tojás
2 tk
sütőpor
200 ml
tej
300 ml
tejszín
100 g
vaj

Elkészítés
A bacont apróra vágjuk és egy serpenyőben közepesen lángon alaposan lepirítjuk, majd kiszedjük. Ugyanebben a serpenyőben elkezdjük lepirítani a rózsáira szedett brokkolit. 3 perc után rádobjuk a kockákra vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a szerecsendióval. Miután a hús kifehéredett, rányomjuk a fokhagymákat. További 5 percig pirítjuk.
A keményítőt elkeverjük a tejszínnel és ráöntjük a brokkolis csirkére. Megvárjuk, hogy a ragu besűrűsödjön és ezután egy tepsibe öntjük. A cobblerhez a sajtot lereszeljük és a többi hozzávalóval együtt alaposan elkeverjük. 8 egyenlő részre osztjuk a masszát, golyókat formázunk belőle és a ragu tetejére pakoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Kevés zöldsalátával tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ebben a cobblerben az a jó, hogy egyszerre elkészül a ragu mellé a köret is. Nekünk ezek a sajtos kis gombócok annyira bejöttek, hogy bátran egy adagot a bucikból megettünk magában egy kis vajjal. :D Imádjuk!!

Hozzávalók

1 kb. 20x25 cm nagyságú tepsihez
A raguhoz
500 g
csirkemell
150 g
bacon
1 fej
brokkoli
3 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 mk
őrölt szerecsendió
1 tk
keményítő
A sajtos cobblerhez
400 g
liszt
200 g
vörös cheddar sajt
2 db
tojás
2 tk
sütőpor
200 ml
tej
300 ml
tejszín
100 g
vaj
A bacont apróra vágjuk és egy serpenyőben közepesen lángon alaposan lepirítjuk, majd kiszedjük. Ugyanebben a serpenyőben elkezdjük lepirítani a rózsáira szedett brokkolit. 3 perc után rádobjuk a kockákra vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a szerecsendióval. Miután a hús kifehéredett, rányomjuk a fokhagymákat. További 5 percig pirítjuk.
A keményítőt elkeverjük a tejszínnel és ráöntjük a brokkolis csirkére. Megvárjuk, hogy a ragu besűrűsödjön és ezután egy tepsibe öntjük. A cobblerhez a sajtot lereszeljük és a többi hozzávalóval együtt alaposan elkeverjük. 8 egyenlő részre osztjuk a masszát, golyókat formázunk belőle és a ragu tetejére pakoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Kevés zöldsalátával tálaljuk.

Ha tetszett a Brokkolis-csirkés sajtos cobbler receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept