Egy lábasban az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd mehet rá só, bors és a szerecsendió. A brokkolit rózsáira szedjük, az alapra dobjuk, majd felöntjük a vízzel, és 15 percig főzzük. Mehet bele a spenót is, hozzáadjuk a kókusztejet, és 5 perc főzés után botmixerrel simára turmixoljuk.
A keményítőt kikeverjük 20 ml vízzel, majd a főzelékbe csorgatjuk, átkeverjük, megvárjuk, amíg felforr, és szépen besűrűsödik, és kész is vagyunk. A kedvenc feltétünkkel, pl. fasírttal tálaljuk.

- Elkészítési idő: 30 perc
A brokkoli nagyon sok ételhez passzol. Próbáljátok ki ezeket a kajákat is, ha szeretitek!
Csőben sült brokkoli tojással, virslivel
Brokkolis-kukoricás egyserpenyős tészta
Zöldséggolyók vegafölös-sajtos szószban, brokkolival és burgonyapürével