A burgundi marharagu recept nem egy bonyolult étel, csak kicsit időigényes! Először egy nagyobb lábasban olajat hevítünk, majd két részletben alaposan lepirítjuk a kockára vágott húst. A visszamaradt zsiradékon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a szeletelt fokhagymát, a babérlevelet és további 1-2 percig pirítjuk. Visszatesszük a lábasba a húst, felöntjük a vörösborral, hozzáadjuk a rozmaringot, a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt kb. 1 óráig főzzük. Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot.
Ha letelt a főzési idő, levesszük a fedőt, és a vizet pótolva addig főzzük, amíg a hús szinte teljesen meg nem puhul. A főzés befejezte előtt kb. fél órával hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott répát. A gombát félbevágjuk, és egy száraz, forró serpenyőben barnulásig pirítjuk, majd a raguhoz keverjük. Amikor a répa is és a hús is megpuhult, hozzákeverjük a gyöngyhagymát és a Worcester szósszal tovább ízesítjük. Véleményem szerint krumplipürével a legtutibb, nektek is ezzel javaslom egy pohár világos porter sör társaságában.

Elkészítési idő: kb. 3,5 óra
Még több étel marhahúsból:
Marhahúspogácsa grillezett marinált cukkinivel és bébispenóttal