Hamburger

Húspogácsa+sajtegyburgerben:ittacamemburger!

Húspogácsa + sajt egy burgerben: itt a camemburger!

Hozzávalók
4 db
hamburgerzsömle
600 g
darált marhahús
4 db
camembert
1 db
szívsaláta
2 db
paradicsom
120 g
vörösáfonya-lekvár
só, bors
A whiskey-s karamellizált hagymához
4 fej
vöröshagyma
4 ek
barna cukor
2 ek
balzsamecet
4 - 5 löttyintésnyi
worcester szósz
50 ml
whiskey
olaj
A pekándiós majonézhez. a pekanézhez:
50 g
pekándió
2 szál
újhagyma
100 g
majonéz
1 ek
méz
2 ek
dijoni mustár
só, bors

Elkészítés

A hagymát felszeleteljük és közepes lángon kevés olajon néhány percig dinszteljük. Ha ez kész, hozzáadjuk a cukrot, 2-3 percig tovább kevergetjük, majd beleöntjük a whiskey-t, és elforraljuk belőle az alkoholt. Ezután beleöntjük a balzsamecetet és a Worcester szószt, majd alacsony lángon további 10-15 percig rotyogtatjuk, amíg besűrűsödik és szép sötétbarna színe lesz. A pekándiós majonézhez a pekándiót száraz serpenyőben lepirítjuk, majd minden hozzávalót egy késes aprítóba teszünk, és összemixeljük, míg homogén állagú nem lesz. A darált húsból 4 egyenlő méretű ujjnyi vastag húspogácsát formázunk, melyet grillen sózunk és borsozunk, majd közepes lángon oldalanként 4-5 perc alatt megsütjük. 

A camembert sajtot is feldobjuk a grillrácsra, ennek oldalanként közepes lángon 2-3 perc elég. A félbevágott zsömlék mindkét oldalát aranyszínűre pirítjuk. A szívsalátát leveleire szedjük, a paradicsomot felkarikázzuk. A pirult zsemle alját megkenjük a pekanézzel, erre kerül 3 levél szívsaláta és 2 karika paradicsom. Erre huppan a húspogácsa és a grillezett camembert, valamint a karamellizált hagyma is. A pirult zsemle tetejét áfonyalekvárral kenjük meg, ráhelyezzük az alsó részre, és készen is vagyunk!

Szeretjük az extrém koncepciókat, de megértjük azt is, ha ez a burger talán kicsit túlmegy a határon. Aki esetleg hagyományosabb burgereket készítene, annak olyan receptekkel is tudunk szolgálni:

Smashed burger kétféle sajttal

Mikulás-csapda burger

Tonkatsu burger csípős coleslaw-val

www.streetkitchen.hu

Mit kapunk, ha egy szaftos húspogácsára teszünk egy jó kis grillezett camembert sajtot, és mindezt további feltétekkel gazdagítjuk, majd zsömlébe zárjuk? Mi már tudjuk a választ, és az a jó hírünk van, hogy meg is osztjuk veletek: ez itt a camemburger!

Hozzávalók

4 főre
4 db
hamburgerzsömle
600 g
darált marhahús
4 db
camembert
1 db
szívsaláta
2 db
paradicsom
120 g
vörösáfonya-lekvár
só, bors
A whiskey-s karamellizált hagymához
4 fej
vöröshagyma
4 ek
barna cukor
2 ek
balzsamecet
4 - 5 löttyintésnyi
worcester szósz
50 ml
whiskey
olaj
A pekándiós majonézhez. a pekanézhez:
50 g
pekándió
2 szál
újhagyma
100 g
majonéz
1 ek
méz
2 ek
dijoni mustár
só, bors

A hagymát felszeleteljük és közepes lángon kevés olajon néhány percig dinszteljük. Ha ez kész, hozzáadjuk a cukrot, 2-3 percig tovább kevergetjük, majd beleöntjük a whiskey-t, és elforraljuk belőle az alkoholt. Ezután beleöntjük a balzsamecetet és a Worcester szószt, majd alacsony lángon további 10-15 percig rotyogtatjuk, amíg besűrűsödik és szép sötétbarna színe lesz. A pekándiós majonézhez a pekándiót száraz serpenyőben lepirítjuk, majd minden hozzávalót egy késes aprítóba teszünk, és összemixeljük, míg homogén állagú nem lesz. A darált húsból 4 egyenlő méretű ujjnyi vastag húspogácsát formázunk, melyet grillen sózunk és borsozunk, majd közepes lángon oldalanként 4-5 perc alatt megsütjük. 

A camembert sajtot is feldobjuk a grillrácsra, ennek oldalanként közepes lángon 2-3 perc elég. A félbevágott zsömlék mindkét oldalát aranyszínűre pirítjuk. A szívsalátát leveleire szedjük, a paradicsomot felkarikázzuk. A pirult zsemle alját megkenjük a pekanézzel, erre kerül 3 levél szívsaláta és 2 karika paradicsom. Erre huppan a húspogácsa és a grillezett camembert, valamint a karamellizált hagyma is. A pirult zsemle tetejét áfonyalekvárral kenjük meg, ráhelyezzük az alsó részre, és készen is vagyunk!

Szeretjük az extrém koncepciókat, de megértjük azt is, ha ez a burger talán kicsit túlmegy a határon. Aki esetleg hagyományosabb burgereket készítene, annak olyan receptekkel is tudunk szolgálni:

Smashed burger kétféle sajttal

Mikulás-csapda burger

Tonkatsu burger csípős coleslaw-val

Ha tetszett a Húspogácsa + sajt egy burgerben: itt a camemburger! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept