Vegetáriánus ételek

Céklafasírt

Céklafasírt

Hozzávalók
2 db
cékla
1 konzerv
csicseriborsó
0.25 fej
lila hagyma
1 gerezd
zúzott fokhagyma
1 tk
őrölt kömény
1 db
tojás
4 ek
zabliszt
2 ek
keményítő
5 ek
zabpehely
1 csokor
friss petrezselyem
1 csokor
friss bazsalikom
só, bors

Elkészítés

A céklát alufóliába csomagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük. Leszedjük a héját és hagyjuk kihűlni. A csicseriborsót leszűrjük, majd egy aprítógépben kicsit lezúzzuk a hagymákkal és a fűszerekkel. Belekeverjük a tojást, a lisztet, a keményítőt és a zabpelyhet. A céklát is lezúzzuk, majd belekeverjük a csicseriborsóba a felaprított zöldfűszerekkel együtt. Ezután 20 percet hagyjuk állni hűtőben, így lesz igazán jó a céklafasírt.

Céklafasírt
Céklafasírt

Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a masszát, a legjobb, ha kisebb pogácsaszaggatót használunk, de egy kanállal is elég, ha kis halmokat formázunk belőle. 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percet sütjük. Fokhagymás tejföllel tálaljuk.

Egyébként Lilla nemrég csinált egy zseniális céklaburgert a Street Kitchen-bázison, ami annyira jó volt, hogy teljesen eldobtuk az agyunkat tőle. Ezért nem is volt kérdés, hogy valami céklás kaját kérjünk tőle a következő céges ebédre, így született meg ez a verzió, amit ehettek sült krumplival, krumplipürével, salátával, vagy csinálhattok belőle superfood bowl-t is, amit aztán elvihettek magatokkal munkába is!

www.streetkitchen.hu

Ha vegák vagytok, vagy csak több zöldséget akartok enni, akkor ez a céklafasírt tök jó újítás lehet. Persze köretként is megállja a helyét, de szinte bármihez is ehetitek.

Hozzávalók

4 főre
2 db
cékla
1 konzerv
csicseriborsó
0.25 fej
lila hagyma
1 gerezd
zúzott fokhagyma
1 tk
őrölt kömény
1 db
tojás
4 ek
zabliszt
2 ek
keményítő
5 ek
zabpehely
1 csokor
friss petrezselyem
1 csokor
friss bazsalikom
só, bors

A céklát alufóliába csomagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük. Leszedjük a héját és hagyjuk kihűlni. A csicseriborsót leszűrjük, majd egy aprítógépben kicsit lezúzzuk a hagymákkal és a fűszerekkel. Belekeverjük a tojást, a lisztet, a keményítőt és a zabpelyhet. A céklát is lezúzzuk, majd belekeverjük a csicseriborsóba a felaprított zöldfűszerekkel együtt. Ezután 20 percet hagyjuk állni hűtőben, így lesz igazán jó a céklafasírt.

Céklafasírt
Céklafasírt

Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a masszát, a legjobb, ha kisebb pogácsaszaggatót használunk, de egy kanállal is elég, ha kis halmokat formázunk belőle. 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percet sütjük. Fokhagymás tejföllel tálaljuk.

Egyébként Lilla nemrég csinált egy zseniális céklaburgert a Street Kitchen-bázison, ami annyira jó volt, hogy teljesen eldobtuk az agyunkat tőle. Ezért nem is volt kérdés, hogy valami céklás kaját kérjünk tőle a következő céges ebédre, így született meg ez a verzió, amit ehettek sült krumplival, krumplipürével, salátával, vagy csinálhattok belőle superfood bowl-t is, amit aztán elvihettek magatokkal munkába is!

Ha tetszett a Céklafasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept