Saláták

Cézár-saláta

Cézár-saláta

Hozzávalók
1 db
tojássárgája
1 tk
mustár
1 - 2 csipet
300 ml
olaj
50 ml
víz
0.5 db
citrom leve
2 tk
worcester szósz
10 - 12 db
szardella
1 fej
római saláta
A tálaláshoz
1 marék
pirított kenyérkocka
50 g
parmezánforgács
30 ml
olívaolaj

Elkészítés

A Cézár-saláta elkészítését azzal kezdjük, hogy a tojássárgáját egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a mustárt, a sót, majd egy robotgéppel alaposan összekeverjük, és folyamatosan keverve, lassan hozzácsorgatjuk az olajat. A tojássárgája szépen fel fogja venni az olajat, és emulzió képződik belőle.

Mikor az összes olajat hozzáadtuk, enyhén folyós állagúra keverjük a vízzel, majd ízesítjük a citrom levével és a Worcester szósszal. 

Tányérba tesszük a szardellákat, hozzáadunk 2-3 evőkanállal a szószból, és egy villa segítségével pépesítjük. Ha van mozsarunk, abban még egyszerűbb. Ezt a pépes, halas keveréket is belekeverjük a mártásba. Van, aki ilyenkor reszelt parmezánt is kever bele, de mi csak a tálaláshoz használjuk.

A salátát alaposan megmossuk, a leveleit nagyobb darabokra tépjük, és egy salátás tálba tesszük.

Alaposan meglocsoljuk a mártással, megszórjuk a kenyérkockákkal és a hámozóval szelt parmezánnal, végül kevés olívaolajat csorgatunk rá.  

cézár saláta
Cézár-saláta

Elkészítési idő: 15 perc

Ezek a tartalmak is érdekelhetnek:

Az eredeti Cézár-öntet

Cézár-saláta tésztával és csirkével

www.streetkitchen.hu

Bár sokan nem tudják, a Cézár-saláta nem tartalmaz csirkehúst és garnélát sem. Mindössze a mártásban van némi szardella, ami ennek az ételnek a jellegzetes ízét adja.

Hozzávalók

4 főre
1 db
tojássárgája
1 tk
mustár
1 - 2 csipet
300 ml
olaj
50 ml
víz
0.5 db
citrom leve
2 tk
worcester szósz
10 - 12 db
szardella
1 fej
római saláta
A tálaláshoz
1 marék
pirított kenyérkocka
50 g
parmezánforgács
30 ml
olívaolaj

A Cézár-saláta elkészítését azzal kezdjük, hogy a tojássárgáját egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a mustárt, a sót, majd egy robotgéppel alaposan összekeverjük, és folyamatosan keverve, lassan hozzácsorgatjuk az olajat. A tojássárgája szépen fel fogja venni az olajat, és emulzió képződik belőle.

Mikor az összes olajat hozzáadtuk, enyhén folyós állagúra keverjük a vízzel, majd ízesítjük a citrom levével és a Worcester szósszal. 

Tányérba tesszük a szardellákat, hozzáadunk 2-3 evőkanállal a szószból, és egy villa segítségével pépesítjük. Ha van mozsarunk, abban még egyszerűbb. Ezt a pépes, halas keveréket is belekeverjük a mártásba. Van, aki ilyenkor reszelt parmezánt is kever bele, de mi csak a tálaláshoz használjuk.

A salátát alaposan megmossuk, a leveleit nagyobb darabokra tépjük, és egy salátás tálba tesszük.

Alaposan meglocsoljuk a mártással, megszórjuk a kenyérkockákkal és a hámozóval szelt parmezánnal, végül kevés olívaolajat csorgatunk rá.  

cézár saláta
Cézár-saláta

Elkészítési idő: 15 perc

Ezek a tartalmak is érdekelhetnek:

Az eredeti Cézár-öntet

Cézár-saláta tésztával és csirkével

Ha tetszett a Cézár-saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept