Street Kitchen

Chilis-narancsosrépakrémleves

Chilis-narancsos répakrémleves

Hozzávalók
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
2 szál
sárgarépa
(125 g/szál)
só, bors
2 csipet
őrölt chili
850 ml
zöldségalaplé
0.5 db
narancs leve
A tálaláshoz
1 ek
tökmagolaj
0.5 db
narancs héja

Elkészítés

A chilis-narancsos répakrémleves első lépéseként egy lábasban lepirítjuk az olajon a finomra vágott vörös- és fokhagymát, majd mehet rá a 0,5 cm-es szeletekre vágott répa, amit szintén pirítunk pár percig. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a chilivel, majd felöntjük az alaplével és közepes vagy annál kicsit magasabb lángon puhára főzzük a répát 15-20 perc alatt. Belefacsarjuk a narancslevet, alaposan leturmixoljuk vagy botmixerrel lekrémesítjük, és már ehetjük is.

Tálaláskor kevés tökmagolaj és pár vékony szelet narancshéj mehet a tetejére díszítés gyanánt. Ha még tovább cifráznátok, kipróbálhatjátok egy kis extra ropogóssággal: szórjátok meg pirított tökmaggal, napraforgómaggal, de tehettek rá zöldségchipset vagy akár pár szem pattogatott kukoricát is.

chilis-narancsos-repakremleves-1
Chilis-narancsos répakrémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25-30 perc

A narancs és a répa igazán ütős párost alkotnak! Talán nem is véletlen, hogy ugyanabban a színben pompáznak... Ha te is csíped az édeskés ízüket, feltétlenül próbáld ki ezeket a narancsos-répás finomságokat is:

Narancsos sült répa csirkemellel

Szezámmagos-narancsos répa grillsajttal

Sült csirkemelles szendvics narancsos-répás chutney-val

www.streetkitchen.hu

Egy finom répakrémleves kevés chilivel turbózva igazi lélekmelengető fogás, ami a hűvösebb tavaszi napokat is bearanyozza. Narancslével gazdagítva pedig igazán különlegessé tehetjük!

Hozzávalók

2 főre
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
2 szál
sárgarépa
(125 g/szál)
só, bors
2 csipet
őrölt chili
850 ml
zöldségalaplé
0.5 db
narancs leve
A tálaláshoz
1 ek
tökmagolaj
0.5 db
narancs héja

A chilis-narancsos répakrémleves első lépéseként egy lábasban lepirítjuk az olajon a finomra vágott vörös- és fokhagymát, majd mehet rá a 0,5 cm-es szeletekre vágott répa, amit szintén pirítunk pár percig. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a chilivel, majd felöntjük az alaplével és közepes vagy annál kicsit magasabb lángon puhára főzzük a répát 15-20 perc alatt. Belefacsarjuk a narancslevet, alaposan leturmixoljuk vagy botmixerrel lekrémesítjük, és már ehetjük is.

Tálaláskor kevés tökmagolaj és pár vékony szelet narancshéj mehet a tetejére díszítés gyanánt. Ha még tovább cifráznátok, kipróbálhatjátok egy kis extra ropogóssággal: szórjátok meg pirított tökmaggal, napraforgómaggal, de tehettek rá zöldségchipset vagy akár pár szem pattogatott kukoricát is.

chilis-narancsos-repakremleves-1
Chilis-narancsos répakrémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25-30 perc

A narancs és a répa igazán ütős párost alkotnak! Talán nem is véletlen, hogy ugyanabban a színben pompáznak... Ha te is csíped az édeskés ízüket, feltétlenül próbáld ki ezeket a narancsos-répás finomságokat is:

Narancsos sült répa csirkemellel

Szezámmagos-narancsos répa grillsajttal

Sült csirkemelles szendvics narancsos-répás chutney-val

Ha tetszett a Chilis-narancsos répakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept