A chilis sütőtökkrémleves elkészítésének első lépéseként az olajat közepes-magas hőmérsékleten felhevítjük egy fazékban, és megpirítjuk rajta a megtisztított és kb. 1,5 cm-es kockákra vágott sütőtököt, nagyjából 8 perc alatt. Az idő leteltével hozzáadjuk a félfőre vágott vöröshagymát, a szeletelt fokhagymát, a rozmaringleveleket, a mustárt, a reszelt gyömbért, a cukrot és a chilit, és még 2 percig pirítjuk. Ezt követően felöntjük az alaplével, és 15 perc alatt készre főzzük, majd beleöntjük a kókusztejet és homogénre turmixoljuk. Még 2 percig forraljuk és el is készültünk. Tálalásnál, betétként pirított tökmagot szórunk rá.

- Elkészítési idő: 40 perc
Sütőtökből sosem elég? Megértjük, ki kell használni, ha szezonja van! Nemcsak a leves finom belőle, hanem szuper főételeket is készíthettek sütőtökből. Nekünk most ezek a kedvenceink:
Sütőtökös nokedli túróval és szalonnapörccel