Hozzávalók
A tócsnihoz
- 450 g sütőtök
- só, bors
- 2 csipet őrölt szerecsendió
- 2 db tojás
- 4 ek finomliszt
- 1 csokor petrezselyem
- 50 g reszelt parmezán
- 3 - 4 ek étolaj
A fokhagymás mártogatóshoz
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 250 g tejföl
Parmezános sütőtöktócsni
Hozzávalók
A tócsnihoz
- 450 g sütőtök
- só, bors
- 2 csipet őrölt szerecsendió
- 2 db tojás
- 4 ek finomliszt
- 1 csokor petrezselyem
- 50 g reszelt parmezán
- 3 - 4 ek étolaj
A fokhagymás mártogatóshoz
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 250 g tejföl
A parmezános sütőtöktócsni első lépéseként a megtisztított sütőtököt nagy lyukú reszelőn egy tálba reszeljük, majd hozzákeverjük a sót, a borsot, a szerecsendiót, a tojásokat, a lisztet, a durvára vágott petrezselymet és a parmezánt, végül alaposan összedolgozzuk.
Olajat melegítünk egy serpenyőben, majd tenyérnyi, kissé ovális lepényeket formázunk a masszából, és közepesen erős lángon, oldalanként kb. 3 perc alatt készre sütjük a tócsnikat. Papírtörlőre szedjük őket, majd a sóval, borssal és zúzott fokhagymával elkevert tejföllel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 10 perc
Ha tetszett a parmezános sütőtöktócsni recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Tócsni, lepcsánka, röszti – akárhogy hívjuk az tuti, hogy mindenkinek felcsillan a szeme a szó hallatán. Próbáld ki más zöldségekből is:
Tócsni alaprecept, ahogy mi csináljuk
Zöldségtócsni joghurtos mártogatóssal