Street food

Chimichurrissteakszendvics

Chimichurris steakszendvics
chimichurris-steak-szendo

Hozzávalók
A karamellizált lila hagymás vajhoz
6 fej
lila hagyma
(80 g/fej)
1 ek
olívaolaj
bors
30 g
barna cukor
1 tk
balzsamecet
250 g
szoba-hőmérsékletű vaj
A szalmakrumplihoz
400 g
sárga héjú burgonya
bő étolaj sütéshez
1 mk
cajun fűszerkeverék
A chimichurrihoz
1 csokor
petrezselyem
2 fej
salottahagyma
3 gerezd
fokhagyma
3 db
chilipaprika
1 tk
szárított oregánó
bors
40 ml
vörösborecet
150 ml
olívaolaj
A steakhez
600 g
flank steak (a marha hasa alja / dagadó)
1 ek
étolaj
bors
50 g
vaj
2 szál
kakukkfű
2 gerezd
fokhagyma
Az összeállításhoz
2 db
ciabatta

Elkészítés

Karamellizált lila hagymás vaj:

  1. A hagymát felszeleteljük és egy felforrósított serpenyőben elkezdjük megdinsztelni az olajon. Még az elején megsózzuk, aztán nagyjából 30 percig alacsony lángon hagyjuk „érni”.

  2. Amikor már kellően összeesett, hozzáadjuk a barna cukrot, amit karamellizálunk a serpenyőben.

  3. Borsozzuk, aztán hozzáadjuk a balzsamecetet, elkeverjük és hagyjuk kihűlni.

  4. A vajat és a kihűlt hagymát egy késes aprítóban összeturmixoljuk, és tálalásig félretesszük. 

Szalmakrumpli: 

  1. A krumplit egy mandolin segítségével julienne-re, azaz gyufaszál vastagságú csíkokra szeleteljük, és hideg vízben hagyjuk ázni minimum fél órát.

  2. Ezután leszűrjük, papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet és forró, bő olajban duplán kisütjük.

  3. A második sütés után sózzuk és cajun fűszerkeverékkel ízesítjük.

Chimichurri:

  1. A chimichurri minden hozzávalóját egy késes aprítóba tesszük. (Ha nem szeretnénk, hogy túl csípős legyen a végeredmény, a chili magjait érdemes előtte eltávolítani!) Az egészet durvára zúzzuk és felhasználásig félretesszük. 

Steak sütése: 

  1. A steaket kevés étolajjal megkenjük és sózzuk, borsozzuk.

  2. Egy felforrósított serpenyőben oldalanként kb. 3 percig sütjük.

  3. Ha elérte a belseje az 57-63 Celsius-fokos maghőt, akkor levesszük a tűzről, a serpenyőbe dobjuk a vajat, a kakukkfüvet és a roppantott fokhagymát, és a felolvadt aromás vajjal alaposan meglocsoljuk a húst.

  4. Ha kész, hagyjuk minimum 10 percet pihenni.

A chimichurris steakszendvics összeállítása: 

  1. A kettévágott ciabatták vágott felét egy száraz serpenyőben lepirítjuk, megkenjük a lila hagymás vajjal, rátesszük a felszeletelt steaket, arra kanalazunk a chimichurriból és jöhet is a ropogós szalmakrumpli.

  2. A tetejét megkoronázzuk a szintén lila hagymás vajjal megkent ciabattatetővel, és kész is! 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha nem akarod mindennap számolni a kalóriákat, inkább valami igazán kényeztető ételt készítenél, akkor ne keresgélj tovább az oldalon, megérkeztél!

Ha igazán ütős szendvicsre vágysz, ami egyszerre szaftos, ropogós és elképesztően ízes, akkor ne keress tovább! Ez a chimichurris steakszendvics minden falatban hozza az éttermi élményt – otthoni kivitelben.

Hozzávalók

2 főre
A karamellizált lila hagymás vajhoz
6 fej
lila hagyma
(80 g/fej)
1 ek
olívaolaj
bors
30 g
barna cukor
1 tk
balzsamecet
250 g
szoba-hőmérsékletű vaj
A szalmakrumplihoz
400 g
sárga héjú burgonya
bő étolaj sütéshez
1 mk
cajun fűszerkeverék
A chimichurrihoz
1 csokor
petrezselyem
2 fej
salottahagyma
3 gerezd
fokhagyma
3 db
chilipaprika
1 tk
szárított oregánó
bors
40 ml
vörösborecet
150 ml
olívaolaj
A steakhez
600 g
flank steak (a marha hasa alja / dagadó)
1 ek
étolaj
bors
50 g
vaj
2 szál
kakukkfű
2 gerezd
fokhagyma
Az összeállításhoz
2 db
ciabatta

Elkészítés

Karamellizált lila hagymás vaj:

  1. A hagymát felszeleteljük és egy felforrósított serpenyőben elkezdjük megdinsztelni az olajon. Még az elején megsózzuk, aztán nagyjából 30 percig alacsony lángon hagyjuk „érni”.

  2. Amikor már kellően összeesett, hozzáadjuk a barna cukrot, amit karamellizálunk a serpenyőben.

  3. Borsozzuk, aztán hozzáadjuk a balzsamecetet, elkeverjük és hagyjuk kihűlni.

  4. A vajat és a kihűlt hagymát egy késes aprítóban összeturmixoljuk, és tálalásig félretesszük. 

Szalmakrumpli: 

  1. A krumplit egy mandolin segítségével julienne-re, azaz gyufaszál vastagságú csíkokra szeleteljük, és hideg vízben hagyjuk ázni minimum fél órát.

  2. Ezután leszűrjük, papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet és forró, bő olajban duplán kisütjük.

  3. A második sütés után sózzuk és cajun fűszerkeverékkel ízesítjük.

Chimichurri:

  1. A chimichurri minden hozzávalóját egy késes aprítóba tesszük. (Ha nem szeretnénk, hogy túl csípős legyen a végeredmény, a chili magjait érdemes előtte eltávolítani!) Az egészet durvára zúzzuk és felhasználásig félretesszük. 

Steak sütése: 

  1. A steaket kevés étolajjal megkenjük és sózzuk, borsozzuk.

  2. Egy felforrósított serpenyőben oldalanként kb. 3 percig sütjük.

  3. Ha elérte a belseje az 57-63 Celsius-fokos maghőt, akkor levesszük a tűzről, a serpenyőbe dobjuk a vajat, a kakukkfüvet és a roppantott fokhagymát, és a felolvadt aromás vajjal alaposan meglocsoljuk a húst.

  4. Ha kész, hagyjuk minimum 10 percet pihenni.

A chimichurris steakszendvics összeállítása: 

  1. A kettévágott ciabatták vágott felét egy száraz serpenyőben lepirítjuk, megkenjük a lila hagymás vajjal, rátesszük a felszeletelt steaket, arra kanalazunk a chimichurriból és jöhet is a ropogós szalmakrumpli.

  2. A tetejét megkoronázzuk a szintén lila hagymás vajjal megkent ciabattatetővel, és kész is! 

Ha tetszett a Chimichurris steakszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept