Street Kitchen

Chipotlés-kolbászoscsavartcheddarmártással

Chipotlés-kolbászos csavart cheddarmártással

Hozzávalók
150 g
szárazkolbász
0.5 tk
chipotle chilipehely
1 csomag
bolti leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)
A sajtmártáshoz
2 ek
vaj
2 ek
finomliszt
250 ml
tej
1 mk
őrölt szerecsendió
170 g
vörös cheddar

Elkészítés

Így készül a kolbászos csavart.

A kolbászt apró kockákra vágjuk és egy forró serpenyőben kissé lepirítjuk, ügyelve arra, hogy ne legyen túl ropogós, mert a sütőben tovább fog készülni. A pirítás végén beleszórjuk a chipotlét, majd kirakjuk egy tálba, hogy szoba-hőmérsékletűre hűljön.

A leveles tésztát széltében kettévágjuk, az egyik felére rátesszük a kolbászt és a zsírját, a másikkal pedig letakarjuk. Az eddig összepakolt művünket 6 db egyenlő csíkra vágjuk, majd a kis tésztacsíkokat megcsavarjuk néhányszor, és sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük őket.

200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a tészta.

A sajtszószhoz a vajat közepes lángon felolvasztjuk egy gyorsforralóban, beleszórjuk a lisztet, majd a kettőt együtt 1-2 percig forraljuk. Hozzáadjuk a lisztes vajhoz a tejet, és addig kevergetjük, ameddig be nem sűrűsödik.

Ha már sűrű a besameles alapunk, belerakjuk a szerecsendiót és sózzuk. Belereszeljük a cheddart, majd addig kevergetjük, amíg egynemű krémet kapunk. A kész sajtszószt a csavartakkal együtt tálaljuk.

chipotles-kolbaszos-csavart-cheddar-martassal-4
Chipotlés-kolbászos csavart cheddarmártással (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Annyi csavart péksütit készítettünk már, hogy becsavarodtok tőle! Íme:

Zöldfűszeres-sajtkrémes csavart stangli

Baconös csavart camembert-mártogatóssal

Sült hagymás-baconös-sajtos csavart stangli

www.streetkitchen.hu

Ha a világ legjobb sörkorcsolyájára vágysz, ne is keress tovább, mert ennél jobb tényleg nem létezik! Már csak az kell az igazi élvezetekhez, hogy áthívjátok a haverokat is.

Hozzávalók

2 főre
150 g
szárazkolbász
0.5 tk
chipotle chilipehely
1 csomag
bolti leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)
A sajtmártáshoz
2 ek
vaj
2 ek
finomliszt
250 ml
tej
1 mk
őrölt szerecsendió
170 g
vörös cheddar

Így készül a kolbászos csavart.

A kolbászt apró kockákra vágjuk és egy forró serpenyőben kissé lepirítjuk, ügyelve arra, hogy ne legyen túl ropogós, mert a sütőben tovább fog készülni. A pirítás végén beleszórjuk a chipotlét, majd kirakjuk egy tálba, hogy szoba-hőmérsékletűre hűljön.

A leveles tésztát széltében kettévágjuk, az egyik felére rátesszük a kolbászt és a zsírját, a másikkal pedig letakarjuk. Az eddig összepakolt művünket 6 db egyenlő csíkra vágjuk, majd a kis tésztacsíkokat megcsavarjuk néhányszor, és sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük őket.

200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a tészta.

A sajtszószhoz a vajat közepes lángon felolvasztjuk egy gyorsforralóban, beleszórjuk a lisztet, majd a kettőt együtt 1-2 percig forraljuk. Hozzáadjuk a lisztes vajhoz a tejet, és addig kevergetjük, ameddig be nem sűrűsödik.

Ha már sűrű a besameles alapunk, belerakjuk a szerecsendiót és sózzuk. Belereszeljük a cheddart, majd addig kevergetjük, amíg egynemű krémet kapunk. A kész sajtszószt a csavartakkal együtt tálaljuk.

chipotles-kolbaszos-csavart-cheddar-martassal-4
Chipotlés-kolbászos csavart cheddarmártással (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Annyi csavart péksütit készítettünk már, hogy becsavarodtok tőle! Íme:

Zöldfűszeres-sajtkrémes csavart stangli

Baconös csavart camembert-mártogatóssal

Sült hagymás-baconös-sajtos csavart stangli

Ha tetszett a Chipotlés-kolbászos csavart cheddarmártással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept