Így készül a kolbászos csavart.
A kolbászt apró kockákra vágjuk és egy forró serpenyőben kissé lepirítjuk, ügyelve arra, hogy ne legyen túl ropogós, mert a sütőben tovább fog készülni. A pirítás végén beleszórjuk a chipotlét, majd kirakjuk egy tálba, hogy szoba-hőmérsékletűre hűljön.
A leveles tésztát széltében kettévágjuk, az egyik felére rátesszük a kolbászt és a zsírját, a másikkal pedig letakarjuk. Az eddig összepakolt művünket 6 db egyenlő csíkra vágjuk, majd a kis tésztacsíkokat megcsavarjuk néhányszor, és sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük őket.
200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a tészta.
A sajtszószhoz a vajat közepes lángon felolvasztjuk egy gyorsforralóban, beleszórjuk a lisztet, majd a kettőt együtt 1-2 percig forraljuk. Hozzáadjuk a lisztes vajhoz a tejet, és addig kevergetjük, ameddig be nem sűrűsödik.
Ha már sűrű a besameles alapunk, belerakjuk a szerecsendiót és sózzuk. Belereszeljük a cheddart, majd addig kevergetjük, amíg egynemű krémet kapunk. A kész sajtszószt a csavartakkal együtt tálaljuk.

- Elkészítési idő: 40 perc
Annyi csavart péksütit készítettünk már, hogy becsavarodtok tőle! Íme:
Zöldfűszeres-sajtkrémes csavart stangli