Fantasztikus desszertek

Citromos-epresálom

Citromos-epres álom

Hozzávalók
500 g
friss eper
kb. 160 g porcukor
2 db
citrom
500 g
tejföl
300 ml
cukrozatlan habtejszín
1 csomag
habfixáló
20 - 30 db
babapiskóta

Elkészítés

A citromos-epres álom elkészítéséhez először az epret megtisztítjuk, fél cm-es kockákra vágjuk, és összeforgatjuk 2 evőkanál porcukorral és 1 evőkanál friss citromlével. Az összeállításig hagyjuk marinálódni.

A maradék citrom levét és lereszelt héját összekeverjük 120-140 g porcukorral (ki mennyire édesen szereti), majd belekeverjük a hideg tejfölt. A habtejszínt kihabosítjuk a habfixálóval, és ezt is a tejfölös keverékhez adjuk. 

A marinált epret leszűrjük, és a visszamaradt lével fogjuk meglocsolni a babapiskótákat. Egy magasabb falú edény aljába rakunk egy réteg piskótát, meglocsoljuk az eper levével, rárakjuk az eper 1/3-át, és a krém felét. Jöhet rá egy újabb réteg piskóta, meglocsoljuk a maradék lével, rárakunk egy következő adag epret, erre pedig jöhet a maradék krém, végül a maradék eper. Ha szeretnénk, egy kis keksszel díszíthetjük. Legjobb, ha egy napot áll a hűtőben (de minimum 2-3 órát), és kész is.

citromos-epres-alom
Citromos-epres álom (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Hűtés: min. 120-180 perc

Még több epres recept:

Epres-habos muffin

Epres-csokis chimichanga

Eperbefőtt

www.streetkitchen.hu

Martina barátnőm ismertette meg velem ezt a sütit évekkel ezelőtt, és most elkészült az epres változata. Mindenki imádta!

Hozzávalók

8 főre
500 g
friss eper
kb. 160 g porcukor
2 db
citrom
500 g
tejföl
300 ml
cukrozatlan habtejszín
1 csomag
habfixáló
20 - 30 db
babapiskóta

A citromos-epres álom elkészítéséhez először az epret megtisztítjuk, fél cm-es kockákra vágjuk, és összeforgatjuk 2 evőkanál porcukorral és 1 evőkanál friss citromlével. Az összeállításig hagyjuk marinálódni.

A maradék citrom levét és lereszelt héját összekeverjük 120-140 g porcukorral (ki mennyire édesen szereti), majd belekeverjük a hideg tejfölt. A habtejszínt kihabosítjuk a habfixálóval, és ezt is a tejfölös keverékhez adjuk. 

A marinált epret leszűrjük, és a visszamaradt lével fogjuk meglocsolni a babapiskótákat. Egy magasabb falú edény aljába rakunk egy réteg piskótát, meglocsoljuk az eper levével, rárakjuk az eper 1/3-át, és a krém felét. Jöhet rá egy újabb réteg piskóta, meglocsoljuk a maradék lével, rárakunk egy következő adag epret, erre pedig jöhet a maradék krém, végül a maradék eper. Ha szeretnénk, egy kis keksszel díszíthetjük. Legjobb, ha egy napot áll a hűtőben (de minimum 2-3 órát), és kész is.

citromos-epres-alom
Citromos-epres álom (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Hűtés: min. 120-180 perc

Még több epres recept:

Epres-habos muffin

Epres-csokis chimichanga

Eperbefőtt

Ha tetszett a citromos-epres álom receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése