Halételek

Citromos-feketeborsosharcsabrassói

Citromos-feketeborsos harcsabrassói

Hozzávalók
A halhoz
600 g
krumpli
bő étolaj a sütéshez
150 g
kolozsvári szalonna
2 tk
sertészsír
800 g
szürkeharcsa-filé
5 gerezd
fokhagyma
1 ek
morzsolt majoranna
1 tk
őrölt fekete bors
1 db
citrom
A tálaláshoz
5 szál
snidling
1 mk
őrölt fűszerpaprika

Elkészítés

Így készül a citromos-feketeborsos harcsabrassói:

A megmosott krumplit kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk és sós, bő, lobogó vízben előfőzzük, majd leszűrjük. Hagyjuk pár percig kigőzölögni, majd bő, 180 fokos olajban készre sütjük és még forrón megsózzuk. 

A szalonnát kb. fél cm-es darabokra vágjuk és a zsírral együtt egy serpenyőbe tesszük, közepes hőfokon kisütjük a zsírját, majd kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsíron, közepesen erős hőfokon lepirítjuk a kb. 2 cm-es kockákra vágott harcsafilét. Megszórjuk a zúzott fokhagymával, a majoránnával, a borssal, és további 1 perc pirítás után ráfacsarjuk a cikkekre vágott citromot, amiket aztán mellé is dobunk. 

Hozzákeverjük a krumplit a harcsához, ha szükséges, megsózzuk. Tálalásnál megszórjuk frissen aprított snidlinggel, fűszerpaprikával és a korábban félretett szalonnával.

Citromos-feketeborsos harcsabrassói
Citromos-feketeborsos harcsabrassói (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Elkészítési idő: 30 perc

A citromos-feketeborsos harcsabrassói tökéletes választás, ha egy gyors, mégis villantós főételt keresel. Ha marad még harcsád, mutatunk pár jó receptet hozzá:

Harcsa cordon bleu

Harcsa-gyros

Halleves harcsából

www.streetkitchen.hu

Találós kérdés, mi az? Legtöbbször kirántjuk, pörköltet készítünk belőle, halászlébe tesszük, vagy csak roston kisütjük. Pedig szuper brassói is készülhet belőle, jó sok borssal és citrommal. Naaa? Bakker, nem ér, láttad a nevét.

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

Hozzávalók

4 főre
A halhoz
600 g
krumpli
bő étolaj a sütéshez
150 g
kolozsvári szalonna
2 tk
sertészsír
800 g
szürkeharcsa-filé
5 gerezd
fokhagyma
1 ek
morzsolt majoranna
1 tk
őrölt fekete bors
1 db
citrom
A tálaláshoz
5 szál
snidling
1 mk
őrölt fűszerpaprika

Így készül a citromos-feketeborsos harcsabrassói:

A megmosott krumplit kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk és sós, bő, lobogó vízben előfőzzük, majd leszűrjük. Hagyjuk pár percig kigőzölögni, majd bő, 180 fokos olajban készre sütjük és még forrón megsózzuk. 

A szalonnát kb. fél cm-es darabokra vágjuk és a zsírral együtt egy serpenyőbe tesszük, közepes hőfokon kisütjük a zsírját, majd kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsíron, közepesen erős hőfokon lepirítjuk a kb. 2 cm-es kockákra vágott harcsafilét. Megszórjuk a zúzott fokhagymával, a majoránnával, a borssal, és további 1 perc pirítás után ráfacsarjuk a cikkekre vágott citromot, amiket aztán mellé is dobunk. 

Hozzákeverjük a krumplit a harcsához, ha szükséges, megsózzuk. Tálalásnál megszórjuk frissen aprított snidlinggel, fűszerpaprikával és a korábban félretett szalonnával.

Citromos-feketeborsos harcsabrassói
Citromos-feketeborsos harcsabrassói (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Elkészítési idő: 30 perc

A citromos-feketeborsos harcsabrassói tökéletes választás, ha egy gyors, mégis villantós főételt keresel. Ha marad még harcsád, mutatunk pár jó receptet hozzá:

Harcsa cordon bleu

Harcsa-gyros

Halleves harcsából

Ha tetszett a citromos-feketeborsos harcsabrassói receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése